Kuva: Mikko Räsänen

Laura Voutilainen, 41,ulkonäköpaineista: "Onko ikääntyminen rumaa?"

06.07.2016 12:15 - Pauliina Jokinen - Luettu 1 540 kertaa

Laulaja Laura Voutilainen, 41, on aina huolehtinut kunnostaan.

Piukoissa farkuissa ja näyttävissä korkokengissä lavalle nouseva laulaja Laura Voutilainen nauttii esiintymisestä: kun ulkoinen olemus on kohdillaan ja yllä mieluisat esiintymisvaatteet, voi show’sta nauttia täysin.

Ensimmäisen levynsä jo 22 vuotta sitten julkaissut Voutilainen on lavalla edelleen näyttävä ja säkenöivä näky. Vuosien vieriminen on saanut kuitenkin myös Voutilaisen miettimään, miten ikä vaikuttaa ulkonäön muuttumiseen – onhan ulkoinen olemus myös osa hänen työtään esiintyjänä.

- Olen ollut kaukaa pelokas ja aloittanut varhaisessa vaiheessa itsestäni huolehtimisen, 41-vuotias laulaja kertoo.

Huolehtiminen onkin tehnyt tehtävänsä: kesäkuussa Voutilainen julkaisi Instagram-tilillään meikittömän selfien, joka paljasti laulajan kauniit kasvot. Paljas kuva sai positiivisen vastaanoton faneilta, jotka hehkuttivat laulajan raikasta ulkonäköä.

- Se oli hetken mielijohde, kun inspiroiduin ollessani kampaajan penkillä. Olen spontaani ja välillä on pakko reagoida nopeasti, Voutilainen kertoo.

Osa työtä

Vaikka kuvan julkaiseminen oli hetken mielijohde, on Voutilainen aina pitänyt huolta ulkonäöstään ja kunnostaan. Laulaja myöntää myös iän saaneen hänet keskittymään asiaan entistä tarkemmin – onhan ulkoinen olemus myös osa hänen työtään esiintyjänä.

- Kun on tietyn ikäinen, tulee mukana kaiken maailman paineita: Onko ikääntyminen rumaa?, Voutilainen miettii.

Kahden lapsen äiti onkin pyrkinyt huolehtimaan ulkonäöstään aina huolellisesti terveellisellä ruokavaliolla ja ihonhoidolla.

- Kyllä sitä miettii, miten itsestään huolehtii ja laitan paljon ajatusta ja aikaakin siihen. Pyrin syömään hyvin, pidän huolta kasvoista, syön lisäravinteita ja hyviä rasvoja, Vuotilainen listaa.

Elämän pyörteissä

Hyvässä fyysisessä kunnossa oleva laulaja on aina pitänyt liikunnasta ja löytänyt sille riittävästi aikaa. Voutilainen kertookin olevansa onnekas nauttiessaan liikunnasta, eikä se tunnu lainkaan pakkopullalta.

- Rakastan liikuntaa ja haluan liikkua. Nykyään panostan myös siihen, että liikun sillä tavoin, että nautin siitä, muun muassa sup-lautailua kesäisin harrastava laulaja kertoo.

Liikunta ja hyvä kunto ovat auttaneet jaksamaan myös vaikeampina hetkinä.

Viime vuonna 40 vuotta täyttänyt laulaja ei kokenut tasaluvun pyörähtäessä suurta ikäkriisiä, vaikka elämä menikin monella tavoin uusiksi: pitkä avioliitto lasten isän kanssa päättyi ja Voutilainen päätyi myymään perheen rakasta kotitaloa.

- Vaikka suurta kriisiä ei tullutkaan, aiheuttavat tietyt virstanpylväät mietiskelyä. Olen minäkin pohtinut minkälainen ja kuka minä olen, Voutilainen kertoo.

Lue myös: Laura Voutilainen omisti kappaleen isänsä muistolle: ”Musiikki yhdisti meitä”

Kuuntele Iskelmää puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat