Kuva: Senja Rapila

Rintasyöpää vastaan taisteleva Heidi Sohlberg Me Naisissa: "Lapset näkivät, kun itkin rajuja tunteitani"

30.09.2016 11:44 - Anna Hopi

Sohlbergien perheessä sairastumiseen liittyviä tunteita on näytetty peittelemättä.

Kahden lapsen äiti Heidi Sohlberg sai tietää kesäkuussa 2016 sairastavansa rintasyöpää. Hän sai jo aikaisemmin tänä vuonna tietää kantavansa BRCA2-geenimutaatiota. Tämän vuoksi hänellä on koko ajan ollut 70 prosentin todennäköisyys sairastua samaan rintasyövän muotoon. Hänen äitinsä menehtyi samaan syöpään, kun Heidi oli 10-vuotias.

Heidi kertoi The Voicelle, miten järkyttyi alussa kuultuaan diagnoosin.

- Alkujärkytys oli hirveä. Sitten, kun minulle sanottiin, ettei diagnoosi ole kuolemantuomio, niin minulle tuli sellainen olo, että tämä täytyy vain käydä läpi; että tämä on yksi mutka elämän polussani, Heidi kertoi haastattelussa.

Me Naisten haastattelussa Sohlberg kuvaa matkaa, jonka on tehnyt sairautensa kanssa - ja erilaisia tunteita, jotka tulivat sen mukana. Avoimuus on helpottanut perhearkea hetkinä, jolloin Heidin voimat olleet vähissä.

- Sairauteni ei ole läpihuutojuttu. Lapset näkivät, kun itkin hirveästi ja kävin läpi rajuja tunteita. Nyt he näkevät, että käyn töissä ja teen normaalijuttuja. Yhtä lailla he näkevät, kun huonoina päivinä jään sängyn pohjalle, kertoo Heidi Sohlberg Me Naiset -lehdessä.

Sohlberg sanoo, että lapset tietävät saman, mitä hänen ystävänsäkin. Hoitosuunnitelmaan kuuluu kuusi hoitokertaa sytostaattihoidoissa. Kaksi on takana ja neljä vielä tulossa. Viimeinen suoritetaan joulukuussa. Heidi Sohlberg ei halua sairauden masentaa. Hän on jo päättänyt, että ensi vuodesta tulee hänen elämänsä paras.

Lähde: Me Naiset.

Lue myös: Kuukauden Daami: "Rintasyövästä huolimatta minun ei tarvitse elää kuin sairas"

Kilpailut

Uusimmat