Kuva: Sanni Isomäki

Annika Grof voitti Iskelmä Gaalassa Pro Iskelmä -palkinnon

15.02.2019 21:23 - Reija Saarinen

Iskelmätarinoita-sarjaa kuvattiin viime kesänä Himoksella.

Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Annika Grof voitti tänä vuonna järjestetyssä Iskelmä Gaalassa Pro Iskelmä -palkinnon.

Grof tunnetaan lukuisista ohjauksistaan, joista yksi on Ylen kanavilla nähty Iskelmätarinoita-sarja, jossa tutustuttiin suomalaisiin iskelmäfaneihin Himoksella järjestettävillä Iskelmä Festivaaleilla viime kesänä.

Iskelmä on ollut mukana järjestämässä Iskelmäfestivaali tapahtumaa jo yli 10 vuoden ajan.

Sarjassa kuultiin lukuisia koskettavia tarinoita musiikin voimasta ja nähtiin miten esimerkiksi suomalainen mies avautuu tunteistaan kameroiden edessä. Jutun aiheesta voit lukea täältä.

- Viime vuonna ei oltu täällä. Oli kyllä varattu paikat, kuten ennenkin, mutta mulle sattui huono tuuri. Olin seminaarissa Oulussa ja sydän pysähtyi. Kauan elvytettiin ja vielä ollaan niillä teillä. Kaikki asiat eivät ole palanneet ennalleen, mutta olen todella kiitollinen siitä, että olen tänään tässä ja saan nähdä kaikki ne ystävät, jotka täällä ovat, eräs festarikävijä muun muassa kertoi sarjan avausjaksossa.

Grof itse kommentoi palkintoaan gaalassa seuraavasti

- Tässä on tunnustus, jota en olisi uskonut omalle kohdalle koskaan osuvan. Siksi tämä tuntuu erityisen tärkeältä. Näitä hommia ei koskaan tehdä yksin, vaan tätäkin ohjelmaa oli tekemässä iso liuta ammattilaisia.

- Ennen kaikkea ihanille artisteille, jotka olivat mukana ohjelmassa. Kiitos kaikille artisteille siitä, että jaksatte tehdä musiikkia, joka liikuttaa. Ja kiitos iskelmäkansalle.

Perustelut palkinnolle voi lukea alta:

Tv-sarja Iskelmätarinoita luo tunnelmallisen aikalaiskuvauksen suomalaisesta mielenmaisemasta ja festivaalielämästä. Tapa lähestyä on uusi, raikas ja häkellyttävän suora.  Vai oletteko koskaan nähneet televisiossa festariohjelmaa jossa on pilvistä, sataa ja väki kulkee toppatakit päällä miettien oliko viime jouluna lämpimämpää?

Tätä täysin uudenlaista dokumenttia oli tekemässä kymmenien ammatilaisten joukko ja tämän tunnustuksen olisi ansainnut varmasti jokainen heistä. 

Kokonaisuus syntyy pala palalta ja aidoista tarinoista syntyy kiinnostavia ilmiöitä.

Loppupeleissä ohjaajan taiteellinen näkemys vaikuttaa vahvasti siihen, minkälaiseksi dokumentin kerronnallinen kokonaisuus ja tunnelma muodostuvat.  Tarina voi olla valmiiksi pureskeltu, musiikkidokumenttina  sliipaattu ja kiiltovahan tuoksuinen.  Aito ja hyvä tarina ei kuitenkaaan tarvitse kulisseja, joskus riittää yhden ihmisen tai kaveriporukan jaettu hetki.  

koko sarjan voi kitetyttää yhden tarinan kertojan lauseeseen: 

"Maailma olisi parempi paikka jos kaikilla olisi Iskelmäfestari fiilis"

ja loppuun on vielä pakko sanoa; että jos Jouluna voittaa katsojaluvuissa Samu Sirkan niin ei voi

olla muualla kuin ytimessä. Iskelmän ytimessä!

Pro Iskelmä palkinnon saa Iskelmätarinoita tv-sarjan ohjaaja Annika Grof

Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Iskelmäfestareiden lämminhenkinen yhteisöllisyys hurmaa: "Aivan kuin olisi vanhoja tuttuja"

Lue myös: Iskelmä festareilla suuret tunteet näkyvät - siellä rakastutaan, tavataan appivanhemmat ja iloitaan

Kilpailut

Uusimmat