Elastinen suree Notre Damen kohtaloa - fanit muistuttavat räppäriä tärkeästä asiasta

17.04.2019 10:15 - Senni Loikala

Uutinen Notre Damen katedraalin palosta pysäytti Elastisen.

Maanantaina maailmalle levisi uutinen Pariisissa sijaitsevan Notre Damen katedraalin tulipalosta. Palossa menetettiin ainakin kirkon katto ja korkea torni, ja kirkon holvi sortui osittain.

Uutinen pysäytti räppäri Elastisen, oikealta nimeltään Kimmo Laihon, 37. Elastinen julkaisi myöhään tiistaina Instagram-tilillään vanhan kuvan, jossa hän sytyttää kynttilän Notre Damen katedraalissa.

"Katoavaista on kaikki. Savuna ilmaan", Elastinen kirjoittaa.

Jos päivitys ei näy, pääset siihen tästä.

Tulipalo saatiin sammutettua, ja pääosa Notre Damen katedraalista, kiviseinistä ja kellotorneista pysyivät pystyssä.

- Olemme välttäneet täydellisen katastrofin. Mutta 5-10 prosenttia arvoesineistä on todennäköisesti tuhoutunut ja se pitää hyväksyä, kommentoi Ranskan uskonnollisesta kulttuuriperimästä vastaavan organisaation pääsihteeri Maxine Cumunel.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vakuutti tiistaina, että Notre Damen katedraali tullaan korjaamaan täysin tulipalon jäljiltä.

- Aiomme jälleenrakentaa Notre Damen katedraalin ja lopputuloksesta tulee jopa kauniimpi kuin koskaan. Tahdon, että tämä työ tulee valmiiksi viidessä vuodessa, me pystymme siihen.

Keskustelua sosiaalisessa mediassa

Elastisen päivitys on herättänyt keskustelua faneissa. Monet ovat ilmaisseet olevansa surullisia ranskalaisten kansallisnähtävyyden osittain tuhonneesta tulipalosta. Jotkut ovat kuitenkin nostaneet esille sen, ettei rakennus tuhoutunut kokonaan. Alla muutama poiminta kommenttikentässä käydystä keskustelusta.

"Perusteet tallessa, ihmiset säästyi. Yksi käänne Notre Damen pitkässä historiassa. Surullista, mutta näin vain elämä jatkuu."

"Onneksi suurin osa säästyi! Niin surullista kuitenkin."

"Harmillista, mutta kyllä kaikki kääntyy vielä hyväksi."

Uutisoimme aiemmin, että Elastinen ystävystyi äitinsä kanssa vasta aikuisena. Pääset juttuun tästä.

Lähteet: Reuters, The Guardian

Kilpailut

Uusimmat