Koska viimeksi ylitit mukavuusrajasi? Uteliaisuus vie uusiin asioihin

13.12.2014 08:22 - Elina Jokela

Uteliaisuutta kannattaa harjoittaa joka päivä, koska sen kautta voit löytää elämääsi lisää seikkailun tuntua. Jos alat ajattelemaan elämääsi eri tavalla, se saattaa lopulta yllättää sinut.

Uteliaisuuteen taipuvaisten ihmisten elämä on joka päivä mielenkiintoista. Halu oppia uutta on suuri ja se laajentaa omia tietovarastoja huimasti. Mind Body Green listasi kuusi asiaa, joilla voit harjoittaa uteliaisuuttasi.

1. Ota vastaan pelkosi.

Pelko voi olla lamauttavaa. Pelosta pääsee yli vain hyväksymällä ja kohtaamalla sen. Käsittelyn jälkeen voimme huomata, ettei olekaan syytä pelätä ja pääsemme eteenpäin pysähtyneestä tilasta. Jos antaudumme pelolle ja annamme sen sanella elämäämme, emme tapa vain uteliaisuuttamme vaan myös rohkeutemme.

2. Tuo itsessäsi esiin jotain uutta joka päivä.

Jos haluat elää uteliaammin, sinun pitää päästää irti vanhasta "minästä". Vanhat tavat pidättelevät sinua muuttumasta. Pääset irti pinttyneistä ajatusmalleista pieninkin askelin. Voit valita kulkea erilaisen työmatkan tai mennä katsomaan erilaista elokuvaa elokuvateatteriin kuin minkä yleensä valitset.

3. Kysy kysymyksiä ja saat vastauksia.

Utelias mieli kysyy paljon kysymyksiä. Lapset kysyvät rasittavuuteen asti monesta asiasta "miksi". Älä ota sitä ärsyttävänä asiana, kysymys on rehellisestä halusta tietää. Lapsi voi olla paras opettajasi tässä asiassa. Hyvän toimittajan tavoin et vain kysele summamutikassa kysymyksiä, vaan sinulla on päämäärä saada vastaus tiettyyn asiaan.

4. Lue laajentaaksesi tietovarastoasi.

Oli se sitten blogi, kirja tai sanomalehti, lue joka päivä jotain. Et koskaan lakkaa oppimasta lisää. Lukemalla voit herättää tiettyjä tunteita ja tunnistaa teemoja omaan elämääsi liittyen. Jos joku asia koskettaa sinua, sillä löytyy peilauspintaa sinuun. Miksi liikutut tai innostut jostain asiasta? Voitko toteuttaa luovasti itseäsi samaan tapaan?

5. Kysy muilta ihmisiltä kysymyksiä heidän elämästään.

Jokaisella uudella ihmisellä on ainutlaatuinen tarina kerrottavanaan. Kysy kysymyksiä ja saat tietää asioita, joita et ennen tiennyt. Parhaimmat keskustelut muodostuvat henkilön kanssa, joka näkee maailman täysin eri tavalla kuin sinä. Ota vastaan mielenkiintoiset outoudet, joita jokaisella ihmisellä on tarjottavanaan. Olemme persoonia, ja se on hyvä niin.

6. Etsi uusia ympäristöjä.

Matkustaminen on tärkeää uteliaille ihmisille. On hetkiä, jolloin tarvitset eri ympäristön ja ihmiset ympärillesi. Matkustellessa uteliaisuus pääsee valloilleen! Hajut, maut, tunnelmat ovat erilaisia kuin perusympäristössäsi. Ota tästä kaikki irti ja valokuvaa kaikkea.

Lähde: Mind Body Green



Kerroimme aiemmin kuusi asiaa, joiden tekemistä et tule katumaan. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat