Harjoita kiitollisuutta - lisää 4 tapaa arkeesi

09.01.2016 15:13 - Emma Ylistalo

Vuoden alussa on hyvä hetki aloittaa uusi päivittäinen tapa. Jo viidessä minuutissa lisäät elämääsi kiitollisuutta.

Kiireisen elämän keskellä voi olla välillä hankalaa muistaa olla kiitollinen. Kun lisäät neljä helppoa tapaa arkeesi, voit paljon paremmin. Ja mikä parasta - nämä vievät vain muutaman minuutin!

1. Kirjoita päiväkirjaa

Päiväkirjan kirjoittamisessa on lukematon määrä hyötyjä, mutta jokapäiväinen kirjoittaminen on oiva tapa lisätä kiitollisuutta elämäänsä. Tärkeintä on pitää se säännöllisenä. Suunnittele itsellesi sopiva aika, jolloin kirjoitat aina minuutin ajan. Näin saat luotua siitä lopulta itsellesi tavan ja teet sen automaattisesti. Kokeile kirjoittaa ylös kolme asiaa, joista olet sinä päivänä kiitollinen. Jokaisesta päivästä löytyy jotain hyvää, oli se sitten hyvä ilma, kohteliausuus työkaverilta tai hymy tuntemattomalta.

2. Kehu työkavereitasi

Kiitä lähelläsi istuvaa kollegaa hänen hauskasta jutustaan, joka piristi päivää, tai tiimikaveria työstä, jonka hän teki viime projektin eteen. Kehujen ei tarvitse olla aina suuria tai ihmeellisiä. Osoittamalla kiitollisuutta annat vastaanottajalle hyvän mielen. Tutkimukset osoittavat myös, että anteliaisuus ja ilo kulkevat käsi kädessä. Ystävällisyys tekee sinut onnelliseksi ja onnellisuus taas sinut ystävälliseksi. Se on loistava kehä, jota kannattaa pitää yllä.

3. Lähetä viesti tai soita rakkaille ihmisille

Sinulle tärkeiden ihmisten ei tarvitse seistä suoraan edessäsi, jotta arvostaisit heitä. Samalla saatat helpottaa omaa ahdistustasi - tutkimusten mukaa nimittäin rakkaille soittaminen vähentää stressiä. Jos haluat tehdä kiitollisuudesta päivittäisen tavan, kannusta myös läheiset siihen mukaan. Kerro heille kolme asiaa, joista olet kiitollinen ja pyydä heitä tekemään samoin. Tulette molemmat paremmalle tuulelle.

4. Meditoi

Maailmassa on paljon hyvää. Olemme vain usein liian kiireisiä huomaaman sen kaiken. Ota aina päivän lopuksi hetki aikaa meditaatiolle, jossa mietit kuinka kiitollinen olet. Kiitollisuus on sitä, että osaa arvostaa arkipäiväisiä hetkiä ja asioita, sekä ihmisiä, jotka ovat elämässäsi. Riemuitse siis niistä asioista, jotka ovat aivan nenäsi edessä.


Lue myös: 6 syytä, miksi maailma hymyilee optimistille

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat