Hyvinvoivia ihmisiä yhdistävät terveelliset tavat - 12 ohjetta aktiiviseen elämään

21.07.2015 14:55 - Emma Ylistalo

Voit saada itsellesi helposti terveellisemmän elämän ottamalla käyttöön hyvinvoivien ihmisten tavan elää.

Terveytemme eteen tekemämme työ saattaa valua hukkaan, jos emme kiinnitä huomiota alitajuisiin valintoihin, joita teemme joka päivä. Jopa pienet pahat tavat ja negatiiviset ajatukset voivat tarkoituksettomasti valmistaa meitä kohti epäonnistumista, vaikka kuinka tavoittelisimme menestystä.

Terveellisiä, hyvinvoivia ja urheilullisia ihmisiä yhdistävät tietyt tavat ja asenteet. Lue ne alta ja ota myös omaan käyttöön.

1. He syövät aamupalaa

He tietävät, että terveellinen aloitus päivälle ei ainoastaan kiihdytä aineenvaihduntaa, vaan antaa myös energiaa päivän tavoitteiden saavuttamiseksi. Aamupalan väliin jättäminen ei ole vaihtoehto. Tärkeää on myös se, mitä syö. Paras vaihtoehto on tietenkin terveellinen aamupala, kuten vihersmoothie, jugurtti marjojen kanssa tai munakas.

2. Heidän välipalansa sisältävät proteiinia ja terveellisiä rasvoja

Terveellisesti elävät eivät kuitenkaan pelkää syödä. Itseasiassa, he voivat syödä jopa viisi kertaa päivässä - aamupalan, lounaan ja päivällisen lisäksi kolme välipalaa. He eivät rajoita ruokavalioitaan ja syövät silloin, kun on nälkä. Mutta kun he syövät, he tekevät fiksuja valintoja ja syövät välipaloiksi esimerkiksi pähkinöitä ja marjoja.

3. Uni on heille ensisijaista

Hyvinvoivat ihmiset tunnistavat, että huonot valinnat esimerkiksi aamupalan suhteen tapahtuvat juuri silloin, kun he eivät ole nukkuneet tarpeeksi ja ovat äkäisiä. He pitävät huolen, että saavat tarpeeksi unta. Näin lihakset ehtivät palautua ja stressi poistuu kunnon yöunien aikana.

4. He eivät juo kaloreitansa

Useimmiten he juovat vettä. Kofeiinia he käyttävät yleensä kohtuudella ja nesteyttävät kroppaansa juomalla sitruunavettä, kookosvettä, vihreää teetä ja tuorepuristettuja vihermehuja.

5. Heillä on terve suhde ruokaan

He ymmärtävät, että ruoka on tarkoitettu polttoaineeksi ja tekevät päätöksensä tämän perusteella. He ovat nähneet vaivaa muuttaakseen kiintymyksensä ruokaan. Heille on ylpeys ravita kehoaan parhaalla mahdollisella tavalla.

6. He syövät herkkuja ilman syyllisyyttä

Tutkimukset osoittavat, että ihmisillä, joilla suklaakakun syömiseen liittyy syyllisyyden tunne on muita todennäköisemmin vaikeuksia pitää painonsa kurissa. Hyvinvoivat ihmiset lähestyvät suklaata ja muita sokerisia herkkuja makupaloina - niitä saa välillä nauttia.

7. He löytävät luovia tapoja olla aktiivisia

Voit aktiivisen ihmisen valitsevan portaat, lähtevän nopealle kävelylenkille lounastauolla tai tekevän hauiskääntöjä kauppakasseilla. He kääntävät jokapäiväiset askareet kaloreita polttaviksi mahdollisuuksiksi.

8. He nauravat kovaa ja usein

Stressi voi johtaa painonnousuun ja epäterveellisiin tapoihin, mutta nauru puolestaan vapauttaa stressiä.

9. He eivät punnitse itseään

Terveellinen nainen tietää milloin hän näyttää terveiltä. Hän ei tarvitse vaakaa tai vaatekokoa kertomaan sitä.

10. He eivät vertaile itseään muihin

Saman painoindeksin omaavat ihmiset voivat olla ulkoisesti hyvin erilaisia. Hyvinvoivien ihmisten ei tarvitse vertailla itseään muihin, sillä ainoa asia mistä he välittävät on se, kuinka hyvinvoiviksi he kokevat itsensä.

11. He tietävät ettei treenin tarvitse aina sisältää salia

Aktiivinen seikkailu perheen kanssa, uiminen, reipas kävely ostoskeskuksessa, puutarhatyö ja jooga ovat kaikki loistavia tapoja nostaa sykettä ja pysyä hyvässä kunnossa.

12. He uskovat tasapainoisuuteen

He tietävät että siperdieetit tai naurettavat aikataulut eivät ole pysyviä. He rakentavat ennemmin järkevän elämäntavan harjoituksineen terveellisen elämän saamiseksi.

 

Lähde: Mind Body Green

Aktiivisten ihmisten lisäksi voimme oppia elämästä lemmikeiltämme. Lue uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat