Kahvi auttaa elämään pidempään - mikä on oikea määrä päivässä?

24.11.2015 11:41 - Emma Ylistalo

Tuore tutkimus todistaa, että kahvia nauttivilla on pienempi riski kuolla tiettyihin sairauksiin.

Tuore tutkimus todistaa, että kahvin juominen voikin olla hyväksi sinulle. Jo aiemmat tutkimukset ovat todistaneet, että kahvi voi auttaa ehkäisemään syöpää, on hyväksi sydämelle ja voi parantaa miesten seksielämää.

Uusimman tutkimuksen mukaan kahvin juominen auttaa elämään pidempään. Tutkimusta varten kerättiin tietoa kolmesta meneillään olevasta tutkimuksesta ja siihen osallistui yhteensä yli 200 000 ihmistä. Kyselyyn osallistuneet vastasivat neljän vuoden välein kysymyksiin, jotka koskivat esimerkiksi heidän ruokailujaan. Seuranta-aikana yli 31 000 tutkimukseen osallistunutta menehtyi ja heidän kuolinsyynsä tutkittiin.

Tästä selvisi, että heillä, jotka juovat kahvia kolmesta viiteen kuppia päivässä, on pienempi riski kuolla sydän- ja verisuonitauteihin, neurologisiin sairauksiin, tyypin 2 diabetekseen tai itsemurhan seurauksena.

Tästä voisi tietenkin helposti vetää johtopäätöksen, että kahvia juovat ovat niitä, jotka elävät muutenkin terveellisemmin. Tutkimuksesta kuitenkin selvisi, että nämä ihmiset myös polttivat ja joivat alkoholia muita todennäköisemmin.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kahviakin voi juoda liikaa. Jokainen keho on erilainen ja kaikki eivät kestä kahvia ollenkaan. Toisilla jo pieni määrä voi johtaa esimerkiksi unettomuuteen. Mutta jos sinulla on tapana juoda useampi kuppi päivässä, tutkimustulosten perusteella se ei ole ollenkaan huono asia.

Kerroimme aikaisemmin parhaan ajan nauttia kahvia. Lue uutinen täältä.

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat