Kohti itsevarmempaa elämää: Neuvot joiden avulla et enää vertaa itseäsi muihin

27.09.2015 13:33 - Pauliina Jokinen

Kaikilla ominaisuuksilla on omat arvostajansa. Oletko hiljainen? Monesti porukan äänekkäin ei ole aina suosituin henkilö, vaan hyviä kuuntelutaitoja arvostetaan.

Itsevarmuuttakin voi harjoitella. Jotta huoneeseen astuisi pienen piipertäjän sijaan varma nainen, on asiaan kuitenkin kiinnitettävä huomiota. Eikä se ole aina niin helppoa.

Tyypillinen suomalainen pelko onkin jäädä huonolla tavalla mieleen, olla liikaa näkyvillä tai kerjätä huomiota. Itsevarmuutta voikin lisätä korostamatta itseään liikaa.

Älä jatkuvasti vertaa itseäsi muihin
Vaikka muiden seuraaminen on some-aikakaudella kiusallisen helppoa, ei oman elämän vertaileminen kannata. Muistuta itseäsi, ettei Instagarm-kuvassa näkyvä tädellinen ruoka-annos, ystäväpiiri tai asukokonaisuus ole kuin osa totuutta.

Keskity asioihin, joihin voit todella vaikuttaa
Mieti, voitko jotenkin vaikuttaa seikkoihin, joiden takia olet epävarma. Jos esimerkiksi koet muutaman vyötärölle kertyneen kilon häiritsevän sinua todella, tee järkevä suunnitelma painon pudottamiseksi. On turha valittaa asioista, jos et keskity niiden muuttamiseen.

Huijaa, kunnes pystyt siihen
Kun itsevarsuus loistaa poissaolollaan, on vaikea muistaa asioiden olevan välillä toisinkin. Voit kuitenkin yrittää miettiä, milloin sinulla oli viimeksi varma olo? Mitä silloin teit? Mitä sinulla oli päälläsi? Olitko juuri käynyt kampaajalla? Yritä löytää tuo tunne sisältäsi.

Muista, ettei porukan äänekkäin ole välttämättä itsevarmin
Usein ajattelemme huomion keskipisteenä olevien tai eniten ääntä käyttävien henkilöiden olevan itsevarmoja. Sinäkin voit kertoa mielipiteesi, vaikka et huutaisikaan niitä ilmoille.

Älä ruoki epävarmuuksiasi
Itsevarman ja epävarman ihmisen erottaa usein kyky keskittyä omiin vahvuuksiin. Yritä työntää epävarmuuden tunteet ajatuksissasi taka-alalle. Jos keskityt vain siihen, mihin et pysty, et varmasti etene mihinkään.

Kehitä itseäsi päättäväisesti
Huonoja päiviä tulee aina. Se ei tarkoita, ettetkö olisi jo aavistuksen varmempi itsestäsi kuin eilen.


Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat