Pelot voivat estää laihtumisesi - saatat aristella hoikkaa itseäsi

08.09.2015 10:58 - Anna Hopi

Kumpaa katselet peilistä mieluummin, tuttua pullukkaa vai uutta versiota itsestäsi?

Laihduttamisessa ei ole kyse pelkästään liikunnasta, vaan siitä, mitä pään sisällä ja tunnemaailmassa tapahtuu. Saatat todella pelätä tulla esiin uutena sinuna, eikä hoikka keho välttämättä tunnu heti tutulta ja turvalliselta.

Olet sentään elänyt kilojesi kanssa pitkään - nytkö turvakerroksesta pitäisi päästääkin irti? Lue alta viisi pelkoa, jotka saattavat olla painon pudotuksen esteitä.

1 Sanot virallisesti hyvästi turvakerroksellesi.

Massa, joka piti sinut kuvainnollisesti etäämmällä muista on poissa. Muut voivat tulla lähellesi ja mahdollisesti satuttaa sinua.

2. Et ole enää näkymätön.

Olet kokenut elämäsi ajan olevan seinäruusu ja se, jolle lätkäistään huonoimmat kortit monessa mielessä. Nyt sinut nähdäänkin eri tavoin ja saat palautetta. Sinua kehutaan. Se on pelottavaa.

3. Koet uudenlaisia tunteita.

Masennus ja alakulo vaihtuvat elämässäsi iloon ja riehakkuuteen, villeihinkin tunteisiin kun seksuaalisuutesi herää uudella tavalla. Kun kehon aineenvaihdunta toimii, aistisi heräävät eri tavoin vastaamaan ihmisen kosketukseen. Hui!

4. Et enää usko itsestäsi negatiivisia asioita.

Aiemmin "Olen lihava, olen kammottava, en ikinä pysty laihduttamaan" - rimpsu oli päivän epistolasi. Nyt et enää usko tätä ahdistavaa totuutta itsestäsi, vaan olet oman elämäsi herratar. Tiedät, että pystyt mihin vaan - se avaa ovia.

5. Alat kohdella itseäsi arvostavasti.

Et tyydy enää huonosti kohteluun ja aliarviointiin, vaan haluat enemmän. Se pakottaa muuttamaan elämääsi laajemminkin. Jos olet ollut pitkään huonossa työpaikassa tai suhteessa, alat suunnittelemaan lähtemistä. Muutos on pelottavaa.

Lähde: Your Tango.


Kilpailut

Uusimmat