Makeanhimo iski? Katso viikonlopun terveellisin raakasuklaaohje!

06.06.2014 18:57 - Anna Hopi

Perinteisen Fazerin sinisen syöpöttelijöiden rinnalle on noussut viime vuosina myös raakasuklaan kannattajia. Raakasuklaa on suklaata aidoimmassa ja terveellisimmässä muodossaan, joten sitä voi huoleti valmistaa viikonloppuherkutteluun.

Terveellisistä ominaisuuksistaan tunnettu raakasuklaa sisältää ihmisen tarvitsemia antioksidantteja, kromia, rautaa, magnesiumia ja kuituja. Se on varsinainen rakkausruoka, ja joidenkin mukaan herkku sisältää afrodisiakkisia ominaisuuksia. Katso helpot ohjeet suklaan valmistukseen alta.

Tarvitset:

- 4 dl kaakaovoita

- 1 dl kaakaojauhetta

- 1 rkl luomuhunajaa

- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 1 dl murskattuja cashew-pähkinöitä

- 1 dl lucuma-jauhetta

- 0,5 tl luomuvaniljajauhetta

Valmistusohjeet:

1. Laita kaakaovoi, kookosöljy ja hunaja vesihauteeseen. Kun ovat sulaneet, sekoita keskenään.

2. Lisää joukkoon kaakaojauhe, lucuma-jauhe, cashew-pähkinät ja vaniljajauhe. Sekoita takaiseksi massaksi.

3. Kaada massa jääpalamuotteihin ja laita pakkaseen. Jäädytä pakkasessa parisenkymmentä minuuttia, laita tarjolle ja nauti!

Huom! Suklaata voi maustaa lukemattomilla tavoilla. Hedelmäisen toffeisen lucuma-jauheen voi jättää seoksesta pois, ja sinne voi laittaa tilalle esimerkiksi suomalaisia marjoja, goji-marjoja, mulpereita, maca-jauhetta, banaanijauhetta tai esimerkiksi kermaa.

Kilpailut

Uusimmat