3 keinoa välttää turhia kemikaaleja

10.07.2017 14:10 - Katja Nygård

2. Käytä luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan suosiminen on yksi keino vähentää arkipäiväistä kemikaalikuormitusta. Luonnonkosmetiikassa hyödynnetään paljon luomulaatuisia raaka-aineita, jotka on viljelty ilman keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita. Ympäristön kemiallinen kuormittuminen on huomioitu kaikissa tuotteen elinkaaren vaiheissa.

Tuotteiden tuoksu saadaan raaka-aineista, kuten eteerisistä öljyistä ja niiden yhdistelmistä. Ihoa pehmentävinä ja hoitavina ainesosina käytetään synteettisten yhdisteiden sijasta paljon marjauutteita ja kylmäpuristettuja kasviöljyjä. Deodorantit eivät sisällä ihohuokosia tukkivia alumiinisuoloja, vaan ne estävät hienhajua antimikrobisin ainesosin. Luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteet sisältävät vain fysikaalisia uv-filttereitä, jotka heijastavat säteilyn pois iholta.

Tuotteiden säilyvyys varmistetaan esimerkiksi erilaisilla alkoholeilla ja hapoilla sekä hyvällä pakkausteknologialla. Luonnonkosmetiikan koostumukset eivät koskaan sisällä parabeeneja tai voimakkaasti allergisoivia säilöntäaineita, kuten metyyli-isotiatsolinonia tai formaldehydiä. Luonnonkosmetiikkatuotteet eivät myöskään sisällä mineraaliöljyjä kuten parafiinia tai vaseliinia, muita formaldehydin vapauttajia, synteettisiä väriaineita, voimakkaita tensidejä kuten natriumlauryylisulfaattia tai silikoneja.

Kilpailut

Uusimmat