Kuva: AOP

Apu: "Topi Sorsakoskea käytettiin urallaan hyväksi"

08.09.2016 11:10 - Anna Hopi

Legendaarinen artisti ei välittänyt rahasta, mikä koitui hänen harmikseen vuosien varrella.

Topi Sorsakoski kuuluu suomalaisten legendojen joukkoon. Harva miehen fani tietää, että artisti sai aikoinaan nimensä sisäpiirivitsin ansiosta. Soittokeikoilla kehittyi "Topi Sorsakoski"-niminen alter ego, tarina viinalle persosasta hanuristista, joka vei "järjestysmiehiltä hermot ja vaimot." Aluksi Sorsakoski, eli Pekka Tammilehto, esitti kuppiloissa Olavi Virran klassikoita.

Tuomari Nurmio näki kuitenkin vitsin läpi. Hän sai idean bändistä ja ehdotti sitä Esa Pulliaiselle. Syntyi Agents, jonka solistina toimi aluksi Rauli "Badding" Somerjoki, joka tunnettiin kosteasta elämäntyylistään. Sittemmin Topi Sorsakoski tarttui mikkiin ja jatkoi samassa hengessä. Hän oli sentään Baddingia luotettavampi, koska ei ollut edeltäjän tavoin koko ajan katkolla, kännissä tai katuojassa.

Villeinä vuosina rahaa tuli ja meni, kertoo Topi Sorsakosken veli Antti Tammilehto Apu-lehdelle. Hän jätti tekemättä veroilmoituksia ja sai hurjia mätkyjä. Silti kysyntää riitti.

- Agentsin jälkeen broidia käytettiin hyväksi paljonkin. Oli kaiken maailman managerivirityksiä, pohjoisessa ja Ruotsissa. Se lähti Ruotsiin keikalle, kun "siellä on hyvä meininki". Ei sitä kiinnostanut, paljonko rahaa tuli. Mansikkamäen Jussi sai sen homman poikki, koska ei siitä touhusta olisi tullut enää mitään, kertoo Tammilehto.

Sorsakosken rauhoittuminen alkoi vuonna 1995, kun suurimmat lainat oli maksettu. Silloin Floridasta tuli tähdelle mieluinen pakopaikka. Mies ehti viettää Yhdysvalloissa rauhallisempaa elämää ja olla ukki lapsenlapsilleen. Hänen viimeisin levynsä oli vuonna 2011 julkaistu Tummansininen sävel. Samaan aikaan miehellä oli todettu syöpä, joka vei vuoden syksyllä 58-vuotiaan artistin.

Lähde: Apu.

Lue myös: Agentsin laulaja Vesa Haaja: "Musiikissa ei kohta ole enää genrejä"

Lue myös: Jorma Kääriäinen liikuttui: "Kari Tapio tulee pikkulinnun muodossa tervehtimään"

Kilpailut

Uusimmat