Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Äitiys nosti esiin Suvi Teräsniskan suuret tunteet: "Saatan välillä tulistua turhankin paljon"

22.03.2017 11:00 - Anna Hopi

Laulaja Suvi Teräsniska sanoo herkistyneensä äitiyden myötä ihmisenä tuntemaan syvemmin iloa ja surua.

Maailman lasten epäoikeudenmukaiset olot ovat asia, josta Suvi Teräsniska kertoo liikuttuneensa viimeksi syvästi kyyneliin. Uutisia lasten kamalista oloista tulee uutisiin päivittäin, ja tähti kertoo ottavansa ne sydämen päälle.

- Itken varmaan päivittäin. Äitiys on saanut kyynelkanavat herkemmälle. Minut saa herkistymään ikävät uutisoinnit, jotka liittyvät pieniin lapsiin. Lähi-Idän ikävästä tilanteesta olen lukenut paljon, eikä se paljon vaadi, että itku pääsee. Lohduton parku, hän kertaa Iskelmän haastattelussa.

Teräsniska sanoo, että tuollaisilla hetkillä tekee mieli vetää omat lapset syliin ja vakuuttaa, että kaikki on hyvin. Lue lisää aiheesta täältä.

Onnen tunnetta veljen puolesta

Pakahduttavaa onnea laulaja kertoo kokeneensa viimeksi veljensä vanhojen tanssien yhteydessä. Vaikka Suvi ei päässyt paikalle keikan takia, hän eli vahvasti juhlissa mukana.

- Olin viime perjantaina keikalla, enkä päässyt valitettavasti osallistumaan pikkuveljeni vanhojen tansseihin. Sain sieltä todella paljon videoklippejä, ja valokuvia ja veljeni näytti todella hyvältä puvussaan kauniin tanssipartnerinsa vierellä. Se tuntui ihanalta ja sykähdyttävä hetki, hän iloitsee.

Laulaja sanoo iloitsevansa hyvistä väleistä oman veljen kanssa.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Pienillekin jutuille nauraa maha vääränä"

Tulossa on tiivis keikkakevät, jossa perhe liikkuu mukana. Totaaliseen naurukohtaukseen Suvi on viimeksi hajonnut bänditreeneissä.

- En muista tilannetta, mutta on ihanaa, kun bändin kanssa pääsee sellaiseen yhteyteen, että juttu alkaa olla tosi tosi alatasoista. Olemme treenanneet hiki hatussa ohjelmistoa kasaan kevään keikoille, niin tämä tuli ensimmäisenä mieleen, hän nauraa.

- Se kuuluu siihen juttuun, että kun ollaan keikkareissulla ja ollaan tuntitolkulla veivattu huonossa hapessa, juttujen taso lähtee laskemaan radikaalisti. Myöskin väsymys aiheuttaa sen, että pienillekin jutuille nauraa maha vääränä.

"Vanhempana tunnet päivittäin syyllisyyttä jostain pienestä"

Äitiys ja kotiarki on tuonut mukanaan myös syyllisyyden tunteita siitä, että lapsia pitäisi hoitaa paremmin.

- Vanhempana tuntee päivittäin syyllisyyttä jostain pienestä asiasta. Milloin on hampaat pesemättä, milloin on mennyt turhan pitkään, että muksut ovat saaneet välipalaa, hän miettii.
Samoin rauhalliseksi luonteeksi tunnustautuva Suvi on saanut kokea lapsiperhearjessa, miltä tuntuu, kun asiat raastavat hermoja.

- Viimeksi taisin tulistua miehelleni jostain tekemättömistä kotitöistä. Saatan välillä tulistua niistä turhankin paljon, kun en itsekään ole niissä niin säntillinen kuin mitä vaadin muilta. Siinä kohtaa yritän muistuttaa itseäni, että täytyy toimia kuten toivoo muidenkin toimivan, hän nauraa.

- Sitä on joutunut todella nyt opettelemaan, ettei se ole katastrofi, että astiat ovat vähän aikaa tiskipöydällä, eivätkä löydäkään heti tietään koneeseen.

(kuva: Senja Rapila)

Kuuntele Suvin kappale alta.

Lue myös: Suvi Teräsniska on Iskelmä Gaalan Vuoden naisartisti!

Kilpailut

Uusimmat