Kuva: Vilma Kaura

Itsekriittisyys vaivaa suomalaisartistia: "Mietin omaa tekemistäni liikaa"

15.11.2016 15:10 - Vilma Kaura

Laulaja Mikko Pohjola myöntää, ettei itselleen ole helppoa kirjoittaa kappaleita, koska rima on korkealla.

Popartisti Mikko Pohjola julkaisi toisen sooloalbuminsa Katkeran laulun viime viikon perjantaina. Pohjolan kanssa levyä ovat tuottaneet kotimaisiin eturivin tuottajiin lukeutuvat Jukka Immonen, Jurek ja Eppu Kosonen. Pohjolan mukaan huippuammattilaisten kanssa työskentely on opettanut häntä vastuun jakamiseen albumin teossa.

– Olen tehnyt musiikkia pitkään itsekseni ja halunnut pitää musiikin itselläni koko matkan alusta pitäen viimeisiin miksauspäiviin asti. Nyt olen päässyt asiasta yli ja antanut tuottajien tehdä kappaleita sen kuuloiseksi kuin he itse haluavat, artisti kertoo.

Oman musiikin tuottamisen ohella Pohjola on sanoittanut kappaleita myös muille artisteille, esimerkiksi Lucakselle. Pohjolan mukaan toiselle kirjoittaminen antaa artistille tietynlaisen vapautumisen tunteen.

– Itselle kirjoittaessa sitä on aina jotenkin hirveän itsekriittinen ja omaa tekemistään miettii liikaa, Pohjola miettii ja jatkaa sitten biisin kirjoittamisen haasteista.

– Biisien kirjoittamisessa kaikkea ei tarvitse peilata omasta elämästä, vaan siinä voi heittäytyä johonkin rooliin tai tilanteeseen. Toiselle kirjoittamisessa haastavuus tulee siitä, miten nämä asiat saa istumaan artistin suuhun. Laulun sanat pitää saada kuulostamaan oikealta hänen laulamanaan.

Lue myös: Tuoreen James Dean -singlen julkaissut Mikko Pohjola: "Sain uuden alun"

Kilpailut

Uusimmat