6 tapaa, jolla itkeminen parantaa terveyttäsi

09.03.2016 09:53 - Emma Ylistalo

Itkeminen vähentää stressiä ja helpottaa oloa.

Itkeminen voi olla hyväksi terveydellesi ja tälle on monia muitakin syitä kuin tunteellinen puhdistuminen. Lue alta kuusi syytä, miksi kannattaa itkeä, kun siltä tuntuu.

1. Lievittää stressiä

Moni varmaan tietää, että itkemisen jälkeen olo on helpottunut. Itku auttaa meitä vähentämään ahdistusta, stressiä ja jännitystä, sekä selkeyttämään mieltämme. Mitä pidempään me pidämme tunteita sisällämme, sitä todennäköisemmin ne purkautuvat jossain vaiheessa

2. Se tekee sinut onnellisemmaksi

On tärkeää, että voit itkeä ja tuntea itsesi surulliseksi, kun tilanne vaatii sitä. Se auttaa meitä tuntemaan jokaisen tunteen aidosti. Tämän ansiosta voimme myös arvostaa sitä kun olemme onnellisia tai iloisia. Joka kerta kun murrumme ja itkemme ja saamme tämän jälkeen kerättyä itsemme takaisin, vakuutamme itsemme, että pystymme tekemään niin.

3. Se poistaa myrkkyjä

Samoin kuin muutkin ruumistamme tulevat nesteet, myös itkeminen vapauttaa myrkkyjä. Kun itkemme, kyyneleemme pyyhkivät pois osan kemikaaleista, joita kehoomme kasaantuu stressin myötä.

4. Se puhdistaa nenäsi

Kyyneleet kulkevat kyynelkanavan ja nenän läpi kun ne tulevat kosketuksiin liman kanssa. Jos räkää on paljon, kyyneleet voivat irrottaa sitä ja auttaa huuhtelemaan nenääsi.

5. Alentaa verenpainetta

Tutkimukset ovat selvittäneet, että itkeminen voi alentaa verenpainetta ja sydämensykettä. Tämä efekti on nähty ihmisillä, jotka ovat käyneet läpi intensiivisen terapiajakson, jonka aikana he ovat itkeneet paljon.

6. Puhdistaa silmiäsi

Silmämunasi tarvitsevat jatkuvaa kosteutusta suojellakseen niitä pölyltä ja bakteereilta. Jos meidän silmämme tulevat kosketuksiin näiden kanssa, ne alkavat vuotaa ja näin luovat omia antibakteerisia kyyneliä viedäkseen ne pois.


Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat