Kuva: Fotolia

Ovatko treenipainosi liian kevyet? Merkit, joista tiedät

30.06.2017 16:15 - Senja Rapila

Monet ovat tottuneet treenaamaan tietyillä painoilla, mutta pidemmällä ajanjaksolla siitä ei ole mitään hyötyä.

Voit lukea Pop Sugar -sivuston listaamat vinkit alapuolelta:

Paino tuntuu liian kevyeltä

Mikäli paino tuntuu ennemmin siltä kun kädessäsi olisi lapsen lelu, on aika ottaa käyttöön painavampi paino. Mikäli nostelet itsellesi liian kevyttä painoa, ei se auta sinua kehittymään millään tavalla. Sinun ei tulisi treenata lainkaan painon kanssa, joka ei vaadi keskittymistäsi suoritukseen, sillä se ei kehitä lihaksiasi.

Et tunne polttelua lihaksissasi

Jos lihaksesi eivät joudu töihin painon kanssa, on aika ottaa käyttöön painavammat painot. Jos lihaksiasi ei polta, ei painojen nostelusta ole minkäänlaista hyötyä. Ei kipua, ei hyötyä. Niinhän sitä sanotaan!

Et näe tuloksia

Jos olet jo pitkän aikaa käyttänyt samanpainoisia painoja, etkä näe pitkän treenaamisen jälkeen lainkaan tuloksia esimerkiksi siinä, että lihaksesi olisivat kasvaneet tai että jaksaisit tehdä pidempiä toistoja, kannattaa siirtyä suurempiin painoihin. Edelleen, mikäli treeni ei tunnu käsissä, ei se tuota tulosta tai kehitä.

Tulokset eivät näy yhdessä yössä, mutta mikäli treenaamisesi on tavoitteellista, on aiheellista päivittää painoja ylempään painoluokkaan aina ajoittain.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Paranna huomisen treeniä jo tänään - 3 täsmävinkkiä

Lue myös: Juotko samasta muovipullosta vettä? Vessanpytyssäkin on vähemmän bakteereja

Lue myös: Maryn, 24, koko perhe kuoli liikalihavuuteen - Päätti kamppailla kohtaloa vastaan

Kilpailut

Uusimmat