Kuva: Fotolia

Kahvinjuojille ilouutisia - auttaa sinua pysymään terveenä ja elämään pitkään!

20.01.2017 20:00 - Erica Alaluusua

Uusimman tutkimuksen mukaan kofeiini pienentää tulehdusarvoja ehkäisten sydän- ja verisuonisairauksia.

Tuoreen, Nature Medicine -julkaisussa esitetyn tutkimuksen mukaan kahvin kofeiini auttaa mahdollisesti torjumaan elimistön tulehduksia vanhemmilla aikuisilla. Tämä voi selittää, miksi kahvinjuojien uskotaan elävän pidempään kuin kahvia juomattomat. Tutkimuksesta uutisoi Huffington Post.

Pitkäaikaisessa terveystutkimuksessa tutkittiin veren tulehdusarvoja kahdelta ikäryhmältä: 20-30 -vuotiailta aikuisilta sekä 60-89 -vuotiailta aikuisilta. 

Vanhemmat aikuiset, jotka nauttivat päivittäin kofeiinia, omasivat verinäytteissään alhaisemmat tulehdusarvot muihin verrattuna. He, jotka joivat kofeiinipitoisia juomia päivittäin yli viisi annosta, omasivat erittäin alhaiset tulehdusarvot.

Näin ollen kofeiini voi vähentää solutasolla olevaa tulehdusta. Vanhemmilla aikuisilla, joilla oli muita matalampi tulehdusarvo, oli myös muita vähemmän jäykkiä verisuonia sekä pienempi mahdollisuus sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. 

Tutkimuksessa oli mahdollisuus käyttää kahvin lisäksi myös teetä tai limua kofeiinin lähteenä. Koska kahvissa ja teessä on enemmän antioksidantteja ja muita infektioita torjuvia yhdisteitä, ovat ne limua tai energiajuomia parempia vaihtoehtoja.

Voitkin siis nauttia aamukahvisi huoletta ja pitää lujasti kiinni lakisääteisestä kahvitauostasi.

Lue myös: Kahvi loppuu maailmasta - tutkijat selvittivät tarkan vuoden

Lue myös: Oletko juonut humalassa kahvia? Lääkäri perustelee, miksei se kannata

Lue myös: Juotko kahvia väsymykseen? Tulet vain entistä kiukkuisemmaksi

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat