Kuva: Shutterstock

Haluaisitko saada enemmän aikaiseksi? Helpot niksit, joiden avulla lisäät tehokkuutta heti

21.03.2018 23:15 - Emmi Moilanen

Tehokkuuteen keskittyminen tarkoittaa usein myös sitä, että levon määrää on hieman lisättävä.

Joudumme päivän aikana suoriutumaan useista erilaisista velvollisuuksista niin töissä, kotona kuin harrastuksissakin. Joskus tuntuu siltä, että tehtävää on aivan liikaa eikä mitään tule suoritettua tehokkaasti loppuun saakka. Thought Catalog kokosi yhteen yksinkertaiset niksit, joiden avulla lisäät työtehoa nopeasti.

Helpot niksit tehokkuuden lisäämiseen:

1. Uni on yksi tärkeimmistä peruspilareista tehokkuutta ajatellen. Varmista siis, että saat riittävästi lepoa yön aikana ja aloita iltatoimet puoli tuntia normaalia aikaisemmin.

2. Jos työskentelet meluisassa ympäristössä eikä musiikin kuunteleminen työskentelyn lomassa paranna keskittymiskykyäsi, kokeile vetää kuulokkeet korville ilman pauhaavaa musiikkia. Omaan kuplaan vetäytyminen voi lisätä merkittävästi työtehokkuutta.

3. Jos vain on mahdollista, työskentele osa päivästä seisten.

4. Varaa vettä ja välipalaa työpisteesi lähettyville. Riittävä veden juominen päivän aikana pitää myös keskittymiskyvyn paremmin yllä.

5. Pidä viiden minuutin tauko aina 45 minuutin työskentelyn jälkeen. Nouse ylös työpisteesi ääreltä ja ajattele hetki jotain ihan muuta kuin työhön liittyviä velvollisuuksia.

6. Järjestä työympäristösi siistiksi, jotta kaikki tarpeelliset työvälineet ovat helposti löydettävissä ja saatavilla. Näin sinun ei tarvitse tuhlata joka kerta erikseen aikaa hukassa olevan tavaran etsimiseen ja siivoamiseen.

7. Lopeta niin sanottu ”multitaskaaminen” ja keskity vain yhteen asiaan kerrallaan. Laadi lopuista suoritettavista asioista tehtävälista, jotta tekemättömät velvollisuudet eivät paina mieltäsi.

8. Suurien tavoitteiden lisäksi muista asettaa itsellesi pienempiä välietappeja.

9. Lupaa itsellesi pieni palkinto aina, kun saat suoritettua yhden tehtävän loppuun. Kyseessä voi olla vaikka jälkiruuaksi ostettu jäätelö tai pieni jaloittelutauko raittiissa ulkoilmassa kesken työpäivän.

10. Älä katkaise onnistumisen kierrettä. Kun tunnet olosi väsyneeksi ja vetämättömäksi, älä kuitenkaan jää sohvan pohjalle makaamaan vaan mieti, kuinka paljon olet jo lyhyessä ajassa saavuttanut.

Lue myös: Onko treenimotivaatio hukassa? On olemassa väri, joka saa innostuksen heräämään

Lue myös: Kerää motivaatiosi uuteen loistoon – 6 haitallista tapaa, joista tulisi luopua välittömästi

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat