Apu: Isän itsemurha pysäytti Sampo Kaulasen

23.09.2016 15:02 - Anna Hopi

Kun vaimo Minttu Murphy-Kaulanen soitti ja kertoi isän tappaneen itsensä, Sampo Kaulanen ei ollut usko uutista.

Lapin kuuluisimman kyläkauppiaan isä, Esa Kaulanen, oli ollut psykiatrisessa sairaalassa, jossa päätti päivänsä tämän vuoden toukokuussa. Samana päivänä kauppias Sampo Kaulanen oli radiossa suorassa lähetyksessä haastattelussa, ja tämän jälkeen mies hoiteli työasioita puhelimen välityksellä. Siksi oman äidin, Anne Kaulasen, puhelinsoitto ei mennyt perille. Minttu-vaimo sai lopulta välitettyä asian miehelleen.

- Vaikea sitä on ymmärtää vieläkään. Vaikka isä toistakymmentä vuotta aina tiukan paikan tullen tokaisi tappavansa itsensä, tuntuu mahdottomalta ajatella, että hän lopulta toteutti sen. Isä itse sanoi lääkärillekin, ettei hänestä ole tekemään sellaista. En ollut mitenkään voinut varautua tapahtuneeseen, kertoo Sampo Apu-lehdelle.

Esa-isä oli pitkään kärsinyt peloista ja masennuksesta, jotka ajoivat hänet lopulta lepäämään mielisairaalaan syksyllä 2006. Hänet diagnosoitiin maanisdepressiiviseksi. Aluksi hän oli hoidossa joka syksy ja kevät, mutta vuosi sitten hänet jouduttiin ottamaan pakkohoitoon maanisuutensa takia.

Sampon äiti Anne kokee, ettei hänen miehensä kestänyt häpeää, jonka hullun leima hänessä aiheutti. Ruumiinavauksessa selvisi, että Esan sydänlihas oli laajentunut niin, että hän olisi kuollut todennäköisesti muutenkin pian. Hän muistuttaa, ettei rakasta ihmistä voi rakastaa terveeksi. Kuolema on parempi hyväksyä.

Lähde: Apu.

Lue myös: Sampo Kaulanen iskelmälaulajaksi: "Haastavaa, kun ei ole lauluääntä"

Kilpailut

Uusimmat