Vanhojen muumimukien arvot tarkistettiin - katso hinnat 2016

08.01.2016 19:52 - Mikko Räsänen

Vanhojen muumimukien arvot nousevat niin nopeasti, että ne ovat olleet loistava sijoituskohde. 

Iskelmä julkaisi vuonna 2013 kattavan hinnaston kaikista muumimukeista, joiden valmistus oli lopetettu ennen tuota vuotta. Nyt kolme vuotta on kulunut ja on ollut aika päivittää hinnasto ja katsoa, miten mukimallien hinnat ovat muuttuneet.

Iskelmän tutkimuksessa selvitettiin korkein mahdollinen hinta, mitä mistäkin mukimallista on maksettu. Hinnat selvitettiin tutkimalla Huuto.net -nettikaupan edellisten kuukausien myyntihistoriaa. Niitä kauppoja ei noteerattu, joissa joku on pyytänyt kovaa hintaa, mitä kukaan ostaja ei ole ollut valmis maksamaan. Hinnastoon kelpasivat vain toteutuneet kauppahinnat.

Jos siis kaapissasi on muumimukeja, joiden valmistus on lopetettu ennen vuotta 2013, toimi näin:
1. Ellet tiedä muumimukiesi virallisia nimiä, katso ne Arabian sivulla julkaistusta pdf-tiedostosta, jossa kaikki mukit on esitelty kuvien kanssa. Kirjoita omistamiesi mukien nimet ylös.
2. Katso alla olevasta hinnastosta korkein hinta, jota mukeistasi on saatu. 

Miten yllä olevaa hinnastoa voi käyttää?

Oletko myymässä muumimukia?
Oheisesta hinnastosta näet korkeimmat hinnat, joita joku on viime kuukausina ollut valmis maksamaan eri mukimalleista. Sitä voi käyttää pohjana oman mukin hinnoittelulle. Muista kuitenkin, että korkeimmat hinnat maksetaan mukeista, jotka ovat käyttämättömiä ja joissa on alkuperäiset laput/tarrat kiinni. Jos oma mukisi ei täytä näitä ehtoja, ei siitä kannata pyytää ennätyshintaa

Oletko ostamassa muumimukia?
Monet myyjät yrittävät pyytää muumimukeista jopa huomattavasti korkeampia hintoja kuin oheisessa listassa nähdään. He julkaisevat saman ylihinnoitellut ilmoituksen uudestaan ja uudestaan, vaikka tuote ei ole mennyt kaupaksi. Käytä oheista hinnastoa pohjana arvioidaksesi, onko hintapyyntö tolkuton. Jos käytetystä mukista pyydetään suurempaa hintaa kuin mitä on korkeimmillaan maksettu käyttämättömästä mukista, kannattaa kauppa kiertää kaukaa. 

Viimeisen kolmen vuoden aikana vanhojen muumimukien huippuhinnat ovat nousseet huomattavasti ja jos kokoelmassa on ollut mukeja, ovat ne olleet myös loistava sijoituskohde. 

Keräilijälle muumimukit ovat yhä hyvä ostos, koska kauppa tehdään harrastuksen eikä sijoituksen takia. Jos haluaa ostoksensa olevan hyvä sijoitus, on epävarmaa, onko edelleen yhtä järkevää hankkia mukeja kuin kolme vuotta sitten. Arvojen nousu perustuu kuitenkin lisääntyneeseen kysyntään ja voi myös käydä, että kiinnostus mukien keräilyyn hiipuu, ja silloin arvot saattavat myös laskea.

Bukowski-huutokaupan asiantuntija Dan von Koskull kertoi marraskuussa Tutkan haastattelussa pitävänsä mahdollisena, että muumimukien arvot kääntyvät jossain vaiheessa laskuun. Hän vertasi niitä Arabian vuosilautasiin, joista maksettiin aikanaan korkeita summia, mutta joita saa nykyään noin 15 eurolla.

- Buumeja tulee ja menee. Kun tarjonta on liian suuri, hinnat laskevat. Uskon, että näin tulee käymään jossain vaiheessa myös Muumimukeille, von Koskull kertoi.

LUE MYÖS: Tarkista astiakaappisi - nämä Arabian mukit ovat lähes muumimukien arvoisia

Kilpailut

Uusimmat