Kuva: AOP

Paula Koivuniemi: "Kun rakastun, siinä jäävät kaikki työt"

24.10.2016 16:09 - Anna Hopi

Laulaja Paula Koivuniemi ei ole koskaan himmaillut rakkaudessa.

Paula Koivuniemen tänään ilmestyneelle Duetot-levylle on koottu kauniita kappaleita, jotka artisti esittää tunnetuimpien suomalaisten miesartistien kanssa. Jari Sillanpään kanssa tehty Entiselle rakastetulle -kappale peilaa entisiä suhteita. Koivuniemi, 69, muistelee omien parisuhteidensa kulkua.

Hän kertoo olleensa koko elämänsä rakkauteen heittäytyjä, joka ei kadu yhtäkään entistä suhdetta. Paula vaalii elämänsä miesten kanssa koettuja muistoja.

- Olen yhteydessä lähes kaikkiin eksiini, joiden kanssa olen ollut pitkässä suhteessa tai naimisissa. Ensimmäinen aviomieheni on hyvin tärkeä ja hyvä ystävyys on Ilkka Kanervan kanssa. En ole vihoissani kenenkään kanssa. Jokainen on jättänyt oman ihanan muiston elämään ja toivottavasti mä heidän! Sanoo laulajatar Iskelmän haastattelussa.

- On sääli, jos ollaan vihoissa varsinkin jos on lapsia. Ollaan kuitenkin oltu rakastuneita, vaikka matkaan tulisikin mutkia. Olen tekemisissä edellisten miesteni anoppien kanssa. Lähetän aina joulukortin. He asuvat kauempana pääkaupunkiseudusta, ja olen mielelläni heihin yhteydessä.

"Vahva ura voi vaikuttaa suhteen päättymiseen"

Uraihmisenä Koivuniemi on kokenut joskus senkin tunteen, kun pariskunta on kasvanut erilleen.

- Minulla on ollut kaikkien miesten kanssa hieno suhde, mutta jostain syystä homma ei toiminut ja se täytyi lopettaa. Silti en tunne vihaa ketään kohtaan - sehän on kauheaa, se ei kannata. Kannattaa muistella niitä ihania aikoja, suhteet kuitenkin kasvattavat ihmisenä.
Vahva oma polku, joskus erot väistämättömiä. Vaikka tehtäisiin parhaansa, tiet vievät eri suuntiin, pohtii nainen.

- Muutama pitkän suhteen mies on omannut vahvan uran. Kun molemmat pariskunnasta tekevät omaa uraansa, siinä on tullut eteen se, ettei ole aikaa toisilleen. Se voi vaikuttaa suhteen loppumiseen.

Mikä on artistin mielestä tärkein vaalittava asia pitkässä liitossa?

- Tilan antaminen toiselle on hirveän tärkeää. Jos toinen haluaa tehdä asioita ja itse ei halua. Täytyy antaa toiselle se vapaus. Säännöt täytyy olla liitossa, että mitä se vapaus on. Ei saa kahlita toista. Puhun kuten en olisi tehnyt näitä asioita ja kahlinnut miehiä - olen ollut nuorena ihan mahdoton.

(kuva: AOP)

"Menen täysillä rakkauteen"

Tällä hetkellä Koivuniemi nauttii sinkkuelämästä, eikä etsi Sitä Oikeaa ihmistä elämäänsä.

- Jos nyt menisin ihmissuhteeseen tietäisin ehkä paremmin. Vai osaisinko? Se rakkauden tunne on kuitenkin sellainen, että siihen tulee omistamisen halu. Ehkä ei pystyisi kuitenkaan tekemään paremmin. Tällä hetkellä olen vapaalla ja se on hyväkin, koska elämässä on se työn paine. Kun rakastun, siinä jäävät kaikki työt vähäsen. Menen niin täysillä siihen asiaan! Toivottavasti kukaan ei tule nyt lähellekään. Jos tulee, niin en huoli, tokaisee Paula, ja päästää herttaisen naurunkiherryksen.

- Elämä on tosi lyhyt. Minulla on ikää aika paljon ja täytän pyöreitä vuosia - ikää, jota en voi kuvitella, että olen niin kauan elänyt. Olen heittäytyny vahvasti kaikkeen. Joitakin asioita olen katunut, mutta ne jutut ovat kuitenkin kuuluneet elämääni. Vahvasti täytyy elää ja rakastaa ja nauttia. Mitä sitä himmailemaan lyhyessä elämässä!

Lue myös: 70 vuotta täyttävä Paula Koivuniemi: "Surullista miten nopeasti elämä menee"

Lue myös: Paula Koivuniemi ruotii miehet uransa varrelta - mukana duettoalbumilla!

Kilpailut

Uusimmat