Foo Fightersilta levy marraskuussa - ensimmäinen traileri dokumenttisarjasta julki

04.06.2014 13:32 - Katariina Näreaho

Marraskuussa kahdeksannen levynsä julkaiseva Foo Fighters tallentaa dokumentiksi levynsä tekovaiheet.

Foo Fighters julkaisee kahdeksannen abuminsa marraskuussa. Bändi on kuvannut levyn eri tekovaiheita kameralle ja aikoo julkaista niistä myös dokumenttisarjan Foo Fighters: Sonic Highways.

Kahdeksanosainen HBO:n esittämä tv-sarja näyttää yleisölle, missä ja miten kahdeksas levy syntyi. Dokumenttisarjassa liikutaan kahdeksassa eri kaupungissa ja studiossa.

Syksyllä tv-levitykseen tulevan tv-sarjan on ohjannut yhtyeen nokkamies ja perustaja Dave Grohl. Suomessa sarjan levityksen hoitava tv-kanava julkistetaan myöhemmin.

Dokumenttisarjassa vieraillaan Chicagossa, Austinissa, Nashvillessa, Los Angelesissa, Seattlessa, New Orleansissa, Washingtonissa sekä New Yorkissa, sillä kaikilla näillä kaupungeilla on vahva musiikkikulttuuri ja -historia. Foo Fighters vierailee kaupunkien legendaarisissa studioissa äänittäen yhden kappaleen jokaisessa kaupungissa ja jokaisella kappaleella vierailee kyseisen kaupungin tunnettu artisti. Kappaleet on sävelletty ja sanoitettu loppuun vasta äänityspäivänä yhdessä vierailijan kanssa ja Dave Grohl jätti jopa biisien sanoituksia tekemättä, koska halusi inspiroitua erikseen paikallisen vierailevan artistin kanssa ja saada heidät mukaan biisintekoprosessiin.

Grohlin haastattelut vierailevian muusikoiden kanssa ovat olennainen osa sarjan sisältöä, kuin myös levyntekoprosessi ja Grohlin kemia bändikavereidensa Taylor Hawkinsin, Nate Mendelin, Chris Shiflettin ja Pat Smearin kanssa.

Foo Fighters juhlii tänä vuonna myös 20-vuotista taivaltaan ja tv-sarjan ensimmäinen osa esitetään yhtyeen perustamispäivänä.

Kilpailut

Uusimmat