Kuva: Splash News

Asuisitko styroksista tehdyssä kodissa? Japanilainen lomakylä on kuin lasten tv-sarjasta

02.08.2017 19:45 - Katariina Auvinen - Luettu 168 kertaa

Aso Landissa voi vuokrata muun muassa mansikan tai vesimelonin värisen kodin.

Japanin Kumamoton kylä koki viime vuonna kovia maanjäristyksessä. Monien paikallisten kodit tuhoutuivat, mutta paikalla ollut lomakohde säilyi. Sen 480 styroksista tehtyä kuppimaista kotia säilyi vahingoittumattomina. 

Alkujaan lomakylä tehtiin tulivuoren viereen paikalliseksi terveyskylpyläksi. Sen vieraat voivat nauttia muun muassa kuumista lähteistä. Lisäksi lomakylän läheisyydessä käyskentelee kabybaroja eli vesisikoja, joita vieraat ja asukkaat voivat syöttää.

Stryroksista tehdyt asunnot ovat kevyitä, joka tekee niistä myös erittäin maanjäristyksen kestäviä. Tämä on saanut japanilaisten ja Kumamoton kylän paikallisten kiinnostuksen heräämään. Koteja välittävä firma on saanut monta ostotarjousta maanjäristyksen jälkeen, jonka vuoksi se on toimittanut kuppikoteja eri puolille Japania. 

Jotkut lomakylän asunnoista ovat suoraan kuin lasten televisiosarjoista. Ne ovat värikkäitä ja maalattu muun muassa mansikan tai vesimelonin näköisiksi. Jopa lomakylän asuntoja voi vuokrata pidemmäksikin aikaa. Jotkut kodeista on jätetty beigen värisiksi. 

(kuva: Splash News)

(kuva: Splash News)

(kuva: Instagram)

(kuva: Instagram)

(kuva: Splash News)

Lue myös: Valokuvaaja tunkeutui hylättyyn Fukushimaan - katso kuvat radioaktiivisesta aavekaupungista

Lähde: The Sun

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat