Kuva: AOP

Suomalaisjuontajat esittelivät ylioppilaskuvansa: "Hiivin aamulla lakki kädessä kotiin"

03.06.2016 13:30 - Pauliina Jokinen

Ylioppilasjuhlat tuovat muistoja mieleen vielä vuosienkin jälkeen.

Ylioppilakin saaminen on aina ikimuistoista - vaikka loppuillasta muistot jäisivätkin hieman hatariksi.

Valmistujaisviikonlopun kunniaksi suomalaisjuontajat esittelivät omat ylioppilaskuvansa ja kertoivat muistoja päivästä. Lue, kuka hiipi kotiin mekko auki ja kuka tuhlasi lahjarahansa roadtripillä.

Jenni Haapala, Kiss:

(kuva: Mikko Räsänen)

”Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2009 Laanilan Lukiosta, Oulusta. Juhlia vietettiin yhdessä ystävän ja serkun kanssa, jotka olivat käyneet samaa koulua. Juhlat jatkuivat vielä Oulun Onnelassa aamun pikkutunneille saakka.

Menin ystävälleni yöksi ja aamulla, kun kotiinlähdön aika koitti, emme saaneet ylioppilasmekkoani kiinni. Nappasin kengät ja lakin kainaloon ja hipsin aukinaisessa mekossa kotiin. Naapuri oli pihalla istuttamassa kukkia ja totesi, että taisivat juhlat jatkua aamuun asti.

Kun valmistuin lukiosta, en vielä tiennyt, mitä haluaisin tulevaisuudeltani. Ajatus Helsinkiin muutosta kolkutteli takaraivossa, mutta pidin yhden välivuoden, jonka aikana työskentelin. Lopulta muutin pääkaupunkiseudulle seuraavana vuonna.”

(kuva: Jenni Haapala)

Satu Kotonen, Iskelmä:

(kuva: Bauer Media)

”Tässä vuoden 2000 ylioppilas Satu Järvinen, Kotkan Lyseon lukiosta!

Valmistujaispäivä oli aurinkoinen ja todella onnellinen. Vanhempani järjestivät ihanat ja lämminhenkiset juhlat. Illalla sitten biletettiin isosti kavereiden kanssa.

Olin tuolloin jo radiossa töissä ja vahvasti oli ajatus, että sen parissa tulen jatkamaan. Ja niinhän siinä kävi!”

(kuva: Satu Kotonen)

Juha Valvio, Radio City:

”Valmistuin Olarin lukiosta vuonna 1999. Odotin kovasti lakin painamista päähäni ja se oli henkilökohtaisesi iso hetki, kun lakin vihdoin sain. Varmaankin se oli sitä myös vanhemmilleni.

En missään nimessä ollut se ahkerin oppilas. Valmistauduin ylioppilaskokeisiin lukemalla musiikkilehti Rolling Stonen vuosikerrat 1990-1999 kannesta kanteen.  Samaan aikaan kaverit lukivat kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin.

Juhlissa sukulaiset kysyivät toki, mikä minusta tulee isona: Minun piti mennä opiskelemaan ääni- ja valosuunnittelua, mutta sille polulle en lopulta koskaan lähtenyt.  Muutamaa vuotta myöhemmin työpaikka löytyi radiosta ja sillä tiellä ollaan.

Ehkä niistä Rolling Stoneista oli sittenkin jotain hyötyä.”

(kuva: Juha Valvio)

Minna Kuukka, Radio Nova:

”Valmistuin Lahden Tiirismaan lukiosta. Tuntuu, että siitä olisi jo tuhat vuotta. Olin hyvin kirkasotsainen ylioppilas.

Juhlapäivä oli lämmin ja iloiset kekkeröinnit kestivät seuraavaan aamuun.”

(kuva: Minna Kuukka)


Ville Kinaret, Radio City:

(kuva: Mikko Räsänen)

”Valmistuin vuonna 2002 Kalajoen lukiosta.

Harmittelin vielä juhlapäivänä, kun äidinkielen laudatur oli tipahtanut tarkistuksessa E:ksi. Sain ylioppilaslahjaksi mukavan summan rahaa, jonka olin ajatellut säästää tulevaa opiskelijaelämää ja inttiä varten.

Muutin kuitenkin suunnitelmiani ja lähdin roadtripille Jenkkeihin ja tuhlasin matkalla kaikki rahat. Oli sellainen reissu, että opin elämästä koko rahan edestä. Varmasti enemmän kuin yhdessäkään opinahjossa – eli hyvin sijoitettua rahaa.”

(kuva: Ville Kinaret)


Mikko ”Honkamikko” Honkanen, Radio City:

(kuva: Mikko Räsänen)

”Sain ylioppilaslakin joulukuussa 2003. Kirjoitin Kallion ilmaisutaidonlukiosta 3,5 vuodessa.
Valmistuin samana päivänä kuin kaksi parasta kaveriani. Olimme tahkonneet kymmeniä kursseja juuri ennen lakkiaispäivää, emmekä olleet varmoja, olimmeko saaneet kaikki vaadittavat kurssit täyteen. Emme myöskään tienneet, olimmeko päässeet kirjoituksista läpi.

Painava taakka putosi harteilta, kun lakkiaisharjoituksissa kuulimme kaikki omat nimemme.

Valmistumisen aikoihin ajattelin suuntaavani musiikkimaailmaan. Uskoin, että minusta tulee Suomen kovin esiintyjä ja ahkerin showmies. Aivan näin ei käynyt, mutta ei se kovin kauaksikaan jäänyt.”

(kuva: Mikko Honkanen)

Lue myös: Viime hetken lahjavinkit tämän kevään valmistujille

Kilpailut

Uusimmat