Kuva: Fotolia

11-vuotias poika osallistui yliopistoluennolle - tuli räjäyttäneeksi internetin

24.08.2016 15:15 - Iiro Myllymäki

Yliopiston kemianluennoilla opiskeleva poika on saanut Twitter-kansan kuhisemaan.

Kaikki erikoiset, tavallisesta arkielämästä poikkeavat kertomukset ovat internetissä kovassa huudossa. Ei siis ole mikään ihme, että nettikansa on hurmioitunut kuvasta, jossa 11-vuotias poika on orgaanisen kemian yliopistoluennolla.

19-vuotias opiskelija Cigdem Kahyaoglu jakoi Twitter-tilillään kyseisen kuvan ja kuvatekstissään kertoi pojan todellakin osallistuvan yliopiston luennolle Toledon yliopistossa Ohiossa. Tekstin mukaan poika oli myös sanonut kanssaopiskelijoilleen, että jos heillä herää joitain kysymyksiä, he voivat lähettää hänelle sähköpostia. Kaksi päivää sitten jaetun kuvan suosio on räjähtänyt käsiin, sillä kuvaa on uudelleentwiitattu yli 110 000 kertaa, ja tykkäyksiä sille on kertynyt yli 220 000.

Kemiapalkinnon voittanut lapsinero

Kuvan poika on Daniel Liu, ja iästään huolimatta hän käy lukiota ja on ottanut oheen myös yliopiston kursseja. Liu on melkoinen lapsinero ainakin, mitä kemian opiskeluun tulee. Viime vuonna hän voitti Chemical Educational Foundation -järjestön kansallisen kilpailun mestaruuden nuorempana kuin kukaan muu häntä ennen. Kilpailu on tarkoitettu 10-16-vuotiaille, ja kilpailussa tutkitaan kemiaa ja sen käytännön sovellutuksia.  

Kuva on saanut ihmiset pohtimaan omia saavutuksiaan elämässä, ja monet ovat tunnustautuneet Danielin ihailijoiksi. Twiittien perusteella Danielilta on jo kysytty nimikirjoituksia yliopiston käytävillä:

Danielin kanssa poseerataan myös yhteiskuvissa:

Julie Alle kertoo Twitterissä, että yliopistolla pidettiin kokoontuminen, jossa Danielille ja tämän Twitter-huomiolle osoitettiin suosiota. 11-vuotiaalle yliopisto-opiskelijalle voi povata menestyksekästä tulevaisuutta.

Lue myös: Tytöt haaveilevat yliopisto-opinnoista jo 13-vuotiaana - ero poikiin huomattava

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat