Kuva: Fotolia

Pahanhajuinen hengitys pysyy poissa simppeleillä keinoilla - ajoita hammaspesusi oikein

13.09.2016 19:45 - Mika Parikka

Päivän mittaan purskuteltava suuvesikään ei välttämättä takaa hyväntuoksuista hengitystä.

Pahanhajuinen hengitys on kiusallinen ongelma, jonka voi estää simppelein keinoin. Monet pesevät hampaat normaalisti kaksi kertaa päivässä ja saattavat sen lisäksi turvautua suuveteen. Alati purskuteltava suuvesikään ei aina auta, jos perusasiat eivät ole kunnossa. Hammaslääkäri Ada Cooper sekä Business Insider löivät hynttyyt yhteen ja listasivat neljä vinkkiä, joiden avulla hengitys todellakin pysyy raikkaana:

1. Harjaa hampaasi heti syömisen jälkeen. Harjaamatta jättäminen jättää ruokaa kielen päälle ja muualle suuhun. Ajan myötä sylki hajottaa ruuantähteet aiheuttaen pahanhajuisen hengityksen.

2. Pese hampaasi etenkin iltaisin. Kaikki päivän mittaan kasaantuneet bakteerit marinoituvat suussassi koko yön. Voit vain kuvitella suustasi tulevan löyhkän aamulla. Tästä juontaa juurensa englanninkielinen termi "morning breath".

3. Harjaa kielesi. Bakteerit eivät keräänny vain hampaisiisi. Nykyään on jo saatavilla hammasharjoja, joissa on erikseen kieltä varten oma harjansa. 

4. Pidä itsesi nesteytettynä. Kuiva suu aiheuttaa pahan hajuista hengitystä siinä missä tupakka, kahvi tai alkoholikin. Pidä siis aina vesimuki lähellä!

Lähde: Indy100

Lue myös: Huikea kuvasarja näyttää suurkaupunkien massiivisen kasvun - katso kuinka maailma muuttuu

Kilpailut

Uusimmat