Kuva: AOP

Suomalaiset vaihtavat profiilikuviaan pinkkireunaisiksi - taustalla koskettavan tärkeä syy

11.10.2016 09:15 - Rea Tallgren

Kuvien tarkoitus on muistuttaa siitä, kuinka heikoissa kantimissa tyttöjen oikeudet ovat ympäri maailman.

Pinkkireunaisia, I Stand With Girls -tekstillä varustettuja profiilikuvia vaihdetaan tänään Facebookissa tiuhtaan tahtiin aikaisempien kuvien tilalle. Vaihtoehtoina on myös erivärisiä ja eri tekstein varustettuja kuvakehyksiä. Moni saattaa vaihtaa kuvaan reunukset, koska ne näyttävät mukavilta ja koska kyseessä on selkeästi hyväntekeväisyyteen viittaava teko. Taustalla on kuitenkin hyvin suuret ja tärkeät tarkoitusperät.

Kehykset voi vaihtaa kuvaansa Kansainvälisen tyttöjen päivän kunniaksi. Tyttöjen päivän tarkoitus on nostaa esiin tyttöjen kohtaamia epäkohtia ja vääryyksiä ympäri maailman. Planin isännöimästä päivästä kerrotaan Planin sivuilla lisää. Sivulla esitetään toive siitä, että maailma muuttuisi tasa-arvoisemmaksi ja tyttöjen tiellä olevat esteet poistettaisiin yhdessä. 

Sivustolla kerrotaan järkyttäviä tilastoja esimerkiksi lapsiäitiydestä, joka paitsi vaarantaa tyttöjen fyysisen ja psyykkisen terveyden, myös useimmiten evää heiltä pienenkin mahdollisuuden kouluttautumiseen. 

Sivuilla kerrotaan, että joka vuosi arviolta kaksi miljoonaa alle 15-vuotiasta tyttöä tulee äidiksi. Se tarkoittaa 5 500 tyttöä päivässä.

"Suurin osa lapsiäideistä on joutunut lapsiavioliittoon. Heillä on huonot mahdollisuudet päättää omasta kehostaan ja saada tietoa terveydestä, ehkäisystä ja raskaudesta. Moni alle 15-vuotiaista tytöistä tulee raskaaksi hyväksikäytön ja väkivallan seurauksena. Konfliktit ja katastrofit lisäävät tyttöjen riskiä tulla raskaaksi, koska turvattomat olot lisäävät lapsiavioliittoja, väkivaltaa ja raiskauksia", Plan selittää. 

Lue lisää tyttöjen päivästä ja siitä, miten sinä voit omalta osaltasi auttaa, tästä

Lue myös: Äidin varoittava kirjoitus pysäyttää: Lapseni olisi voinut kuolla minun virheeni takia

Lähde: Plan

Kilpailut

Uusimmat