Kuva: Youtube

Suomen poliisi julkaisi pysäyttävän videon - lapset lukemassa raakaa vihapuhetta

13.01.2017 15:45 - Iiro Myllymäki

Poliisi lanseerasi vihapuhetta vastaan taistelevan hashtagin #kivapuhe, joka on lähtenyt nopeasti leviämään Twitterissä.

Suomen poliisi on tarttunut alati kasvavaan yhteiskunnalliseen ongelmaan, vihapuheeseen, uudella videollaan. Poliisi julkaisi tänään YouTubeen videon, jossa lapset lukevat netistä poimittuja, vihapuheeksi laskettavia lauseita.

- Toivottavasti sä kuolet.

- V***n pelle.

- Saat vielä napin otsaasi.

Muun muassa nämä lauseet kuullaan videolla, joka on lähtenyt leviämään nopeasti sosiaalisessa mediassa. Videolla lanseerattu, vihapuhetta vastaan suunnattu hashtag #kivapuhe on myös noussut yhdeksi Suomen Twitterin nopeimmin leviäväksi aihetunnisteeksi.

”Poliisin tietoon tulee yhä enemmän epäilyjä viharikoksista ja rangaistavasta vihapuheesta. Toissa vuonna kasvua oli jo huolestuttavan paljon, yli 50 prosenttia. Poliisin tilastot ovat kuitenkin vain heijastus todellisuudesta, sillä uhritutkimuksen mukaan häirinnän tai vihapuheen kohteeksi joutuneista vain joka viides ilmoittaa asiasta jollekin taholle. Vielä harvempi ilmoittaa poliisille”, Suomen poliisi kirjoittaa virallisella Facebook-tilillään.

Lue myös: Poliisi julkaisi varoittavan esimerkkikuvan - sakot voi saada muustakin kuin ylinopeudesta!

Kilpailut

Uusimmat