Kuva: AOP

Sarjakuvahahmo Karvisen sukupuolesta puhkesi outo kiista Wikipediassa

03.03.2017 16:45 - Iiro Myllymäki

Kissahahmon sukupuolta alettiin pohtia sen jälkeen, kun hahmon luojan Jim Davisin haastattelusitaatti nostettiin esiin.

Jim Davisin luoma Karvinen on eittämättä yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista sarjakuvahahmoista. Nyt Karvisen Wikipedia-sivulla on käyty erikoista taistelua liittyen kissahahmon sukupuoleen.

Kaikki alkoi siitä, kun satiirikko Virgil Texas nosti Twitterissä esiin kaksi vuotta vanhan sitaatin Jim Davisin haastattelusta. Sitaatti kuuluu näin:

”Karvinen on hyvin universaali. Sen ansiosta, että se on kissa, se ei oikeastaan ole mies- eikä naispuolinen tai mitään tiettyä rotua tai kansallisuutta, nuori tai vanha.”

Tämän jälkeen Virgin Texas twiittasi, että hän oli käynyt sitaatin vuoksi muokkaamassa Karvisen Wikipedia-sivua sukupuolen osalta. Sukupuolen kohdalle mies oli kirjoittanut ”ei ole”.

Tästä käynnistyi erikoinen kierre. Pian Karvisen Wikipedia-sivulle oli laitettu 19 lähdeviitettä, joilla viitattiin todisteisiin Karvisen sukupuolesta. Indy100-sivusto kertoo, että reilun kahden päivän aikana Karvisen sukupuolta muutettiin Wikipediassa 20 kertaa.

Wikipedian ylläpitäjä puuttui peliin ja lukitsi Karvisen sukupuolen mieheksi. Washington Post tavoitti Jim Davisin kommentoimaan asiaa.

- Karvinen on miespuolinen. Sillä on tyttöystävä, Arlene, Davis kommentoi.

Lue myös: Suosikkisarjakuvaan ensimmäistä kertaa lesbopari

Lähde: Indy100

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat