Kuva: Fotolia

Miten väistämissäännöt polkupyörien ja autojen kohtaamisissa oikeasti menevät? Saattaa yllättää

08.05.2017 20:15 - Rea Tallgren

Esimerkiksi ajoradalla ajettaessa pyörään suhtaudutaan kuin autoon, kerrotaan Autoliiton opetusvideolla.

Pyöräilijöiden ja autoilijoiden välillä nähdään liikenteessä vaaratilanteita, jotka johtuvat siitä, etteivät liikennesäännöt ole täysin tuttuja. Autoliitto summaa tuoreella videolla, miten autoilijoiden pitää pyöriä väistää. 

- Mikäli autoilijalla on väistämismerkki ennen suojatien yhteydessä olevaa pyörätien jatketta, tulee autoilijan väistää molemmista suunnista tulevaa pyöräilijää. 

- Mikäli autoilijalla ei ole väistämismerkkiä, ennen suojatien yhteydessä olevaa pyörätien jatketta, on väistämisvelvollisuus pyöräilijällä. On kuitenkin huomattava, ettei pyöräilijä välttämättä tiedä velvollisuuksiaan ja näin ollen autoilijan on aina noudatettava erityistä varovaisuutta tämän kaltaisissa tilanteissa. 

- Kääntyvä autoilija väistää aina risteävää tietä ylittävää pyörää riippumatta siitä, lähestyykö pyörä edestä vai takaa. 

- Mikäli pyörä ajaa ajoradalla, rinnastetaan se mihin tahansa ajoneuvoon. Tasa-arvoisessa risteyksessä autoilija siis väistää oikealta lähestyvää pyöräilijää. 

Katso selkeä opetusvideo aiheesta alta. 

Kerroimme aiemmin taitelijasta, joka ottaa kohteekseen likaisia autoja ja tekee niihin toinen toistaan hämmästyttävämpiä teoksia. Pääset lukemaan jutun ja katsomaan kuvat tästä

Lue myös: Arvostatko upeita autoja? Katso galleria American Car Show'n kaunottarista

Lue myös: Mercedes esitteli hurjan uutuuden - neliovisessa autossa 800 hevosvoimaa

Kilpailut

Uusimmat