Kuva: Fotolia

Kirkas taskulamppu voi pelastaa henkesi - vinkit, jotka jokaisen pitäisi tietää

26.07.2017 17:15 - Katariina Auvinen

Independent-julkaisu listasi kuusi asiaa, jotka paljastavat muun muassa miksi harmaasta rinkulasta silmässä kannattaa huolestua.

Oletko ikinä ajatellut, miten selviäisit autiolla saarella? Moni on, mutta Independent-julkaisu on listannut hieman arkipäiväisemmät vinkit turvallisempaan elämään. Esimerkiksi puhelimen käyttö kävellessä ei ole suotavaa, koska aivot eivät pysty sopeutumaan kävelyyn sekä puhelimen tietotulvaan samaan aikaan. 

Säädä aina autosi sivupeilit kuntoon ennen ajamista. 
Uusimmissa autoissa on jo valo, joka syttyy siinä vaiheessa, kun toinen auto on niin sanotusti kuolleessa kulmassa. Peilien säätämisellä pystyy kuitenkin turvaamaan omaa ja toisten ajamista paljolti. Paras tapa olisi säätää peilit niin, että näet juuri ja juuri oman autosi peileistä. Näin ehkäiset kuolleita kulmia kaikista parhaiten. 

Älä syö lunta janoosi, ellei sinun ole aivan pakko.
Jos olet vaeltamassa, mutta vesi alkaa loppumaan, älä kuitenkaan syö lunta janoosi. Lumi nimittäin antaa vain pienen helpotuksen janoon ja tuhlaa kallista ruumiinlämpöä, jota kehosi pyrkii ylläpitämään kylmissä olosuhteissa. 

Jos matkustat uuteen maahan, pidä käsilaukussasi mahdollisimman vahvoja allergialääkkeitä. 
Vaikka et olisikaan tietääksesi allerginen millekään ruoka-aineelle, varautuminen on aina hyväksi. Et ikinä voi tietää, mille voit olla allerginen olisipa se sitten hyönteinen tai ruoka-aine. 

Jos ruokaa laittaessasi rasva syttyy palamaan, tukahduta se. 
Rasvapaloa ei ikinä saa sammuttaa vedellä, koska se vain saa liekin riehaantumaan entistä enemmän. Jos ruokaa laittessasi rasva syttyy palamaan, sammuta liesi äkkiä ja tukahduta palo joko sammutuspeitteellä tai vastaavasti kattilan kannella. 

Kirkas taskulamppu voi pelottaa tunkeilijan tiehensä.
Jos joku lähestyy sinua aggressiivisesti esimerkiksi kadulla, niin osoita hänen silmiään kirkkaalla taskulampulla. Tämä toimii etenkin pimeällä, jolloin sinulle jää mahdollisuus itse päästä pakoon. 

Paksu harmaa kehys silmän iiriksen ympärillä voi kieliä korkeasta kolesterolista. 
Tarkkailemalla silmiäsi ja harmaata kehystä iiriksen ympärillä, voit tietää milloin kannattaa käydä lääkärissä. Jos iiriksen ympärillä oleva harmaa ympyrä on leveä, voit kärsiä korkeasta kolesterolista. 

Lue myös: Tiedätkö kauanko happimaskit kestävät lentokoneessa tai miksi hanavettä ei kannata juoda?

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat