Kuva: Fotolia

Selvitä mikä on voimaeläimesi - "voi tulla vastaan metsässä tai tavaratalossa"

14.08.2017 11:15 - Anna Hopi

Yleisimpiä suomalaisten voimaeläimiä ovat karhu, susi ja esimerkiksi pöllö.

Pohjois-Amerikan intiaanien ja monien muidenkin alkuperäiskansojen mukaan meillä jokaisella on voimaeläin, joka kulkee vierellä opastamassa. Ajatus voimaeläimestä on kulkeutunut tämän päivän kulttuuriin, ja siitä puhutaan arkisemmin. Usein voimaeläin mielletään eläimeksi, johon ihmisellä on erityinen yhteys, tai jota hän luonteeltaan muistuttaa.

Katariina Krabbe, 47, on toimittaja, bloggaaja ja shamanismin harjoittaja, joka on tutustunut omiin voimaeläimiinsä rumpumatkojen kautta. Blogissaan Krabbe on kertonut hämähäkin merkityksesta itselleen.

- Shamanistisesta näkökulmasta katsoen jokaisella ihmisellä on oma haltijansa, joka voi olla myös eläinhahmoinen. Ihmisellä voi olla viehtymystä tiettyyn eläimeen, tai hän voi tuntea yhteenkuuluvuutta tiettyyn eläimeen. Voit jopa tietyllä tavalla kokea olevasi se eläin, hän sanoo.

Yleisiä voimaeläimiä ovat esimerkiksi karhu, kettu, pöllö, susi, käärme ja muurahainen. Voimaeläin voi olla myös eksoottinen eläin, mutta yleisimmät suomalaisia puhuttelevat voimaeläimet löytyvät suomalaisesta luonnosta.

(kuva: Fotolia)

Miten tavallinen ihminen voi sitten löytää oman voimaeläimensä?

- Voimaeläin voi muuttua elämän varrella ja jokin eläin saattaa tulla yhtäkkiäkin elämääsi. Saatat huomata vaikka tavaratalossa kulkiessasi kaikkialla muistikirjoja ja t-paitoja, joissa on tämä eläin, ja menet ulos ja se eläin tulee sinua vastaan. Tai menet nettiin ja eläimen kuva tulee vastaan, Katariina Krabbe kuvailee.

- Saatat huomata eläimen arkielämän lomassa ja alat kiinnittää siihen huomiota, ja se alkaa toistua joka paikassa. Saatat myös nähdä unta kyseisestä eläimestä. Silloin on joko kyseessä voimaeläimesi tai eläin, jolla on muuten iso viesti sinulle elämäntilanteeseesi.

"Voimaeläin voi olla myös inhoamasi eläin"

Krabben mukaan voimaeläimen viestiä voi alkaa avaamaan siten, että miettii, mitä kaikkea kyseinen eläin edustaa juuri sinulle.

- Monilla eläimillä on erilaisissa kulttuureissa eri merkityksiä. Jos tuntuu siltä, että alkaa toistua eläin, jota olet aina inhonnut - vaikka hämähäkki tai käärme, niin kannattaa muistaa, että jokaisesta eläimestä löytyy hyviä puolia. Voimaeläimen viesti auttaa sinua aina elämässä eteenpäin, hän hymyilee.

- Eläin voi muistuttaa myös omista huonoista puolista ja näyttää niitä juttuja, joissa olisi korjattavaa. Voit myös miettiä biologian näkökulmasta, millainen eläin on luonnossa ja millaisissa oloissa se elää. Onko se yöeläin vai päiväeläin. Sellaisetkin jutut voivat auttaa. Kirjoista ja netistä löytyy paljon tietoa voimaeläin- ja spirit animal -hakusanoilla. Omaa intuitiota kuunnellen löydät sen jutun, mikä puhuttelee juuri sinua.

(kuva: Fotolia)

"Hämähäkki viestitti minulle verkostoitumisesta"

Katariina on saanut eläimiltä viestejä myös rumpumatkoilta.

- Minulle hämähäkki on liittynyt elämän verkon kutomiseen ja elämänenergiaan sekä luovaan voimaan. Kun olen ammatiltani toimittaja ja hämähäkki on kirjoittajien ja käsityöläisten suojelija. Olen myös saanut viestiä, että kannattaisi verkostoitua, hän sanoo.

Krabbe on shamanismin harjoittaja ja folkloristi, joka toimii Lehto – Suomen luonnonuskontojen yhdistys ry:n puheenjohtajana. Hän on perehtynyt suomalaiseen kansanperinteeseen ja uuspakanuuteen.

- Suomalaisilla shamaaneilla, noidilla ja tietäjillä on ollut eläinhahmoisia apuhenkiä. Kun shamaani on lähtenyt sielunmatkalle, eläin on ollut mukana suojaamassa ja opastamassa. On myös uskottu, että shamaani voi muuttaa muotoaan eläimeksi, johon hänellä on yhteys. Esimerkiksi Kalevalassa Louhi muuttui Kotkaksi, Katariina taustoittaa.

- Nykyään Suomessakin harjoitetaan uusshamanismia, jossa päästään rummutuksen kautta lievään muuntuneen tietoisuuden tilaan. Se tarkoittaa, että olet unen ja valveen rajamailla. Silloin voit nähdä samanlaisia visioita kuin unta nähdessäsi, vaikka olisitkin tietoinen ympäristöstäsi. Tämä on se tekniikka, jota nykyään käytetään usein. Menneisyydessä Suomessa on tehty sielunmatkoja todennäköisemmin kanteleen äänen siivittämänä, hän kertoo.

(kuva: Senja Rapila)

Lue lisää voimaeläimistä ja shamanismista Katariina Krabben blogista täältä.

Lue myös: Oletko kujeellinen delfiini vai ärjyvä leijona? Testaa, mikä on voimaeläimesi makuuhuoneessa!

Lue myös: Käärme, korppi, susi - katso, mikä on voimaeläimesi ja mitä se sinusta kertoo

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat