Kuva: Fotolia

Kuolevan nuoren naisen elämänohjeet leviävät netissä kulovalkean tavoin - "Älä pelkää muutoksia"

07.01.2018 21:15 - Iiro Myllymäki

Syöpään kuollut nainen ehti ennen kuolemaansa kirjoittaa elämänohjeensa Facebook-päivitykseen.

Australialainen Holly Butcher menehtyi viime torstaina 27-vuotiaana. Kuoleman aiheutti harvinainen luusyöpä, Ewingin sarkooma. Ennen poismenoaan Butcher ehti ajatella elämää syvällisesti aivan uudesta perspektiivistä ja hän myös halusi jakaa oivalluksensa muille. Näin ollen nainen kirjoitti pitkän Facebook-päivityksen, jossa hän antaa elämänohjeita kaikille meille vielä elossa oleville.

Syöpä opetti naiselle, että elämä on hauras, arvokas ja ennalta-arvaamaton. Hän haluaa kaikkien tajuavan, että jokainen saamamme päivä on lahja eikä mikään itsestäänselvyys.

"Haluan ihmisten lakkaavan murehtimasta pienistä, merkityksettömistä asioista elämässä ja yrittävän muistaa, että meillä on lopulta sama kohtalo kaikilla. Tee mitä voit, jotta saat aikasi täällä tuntumaan arvokkaalta ja hyvältä", nainen kirjoittaa.

Butcherin mukaan ihmisten tulisi olla kiitollisia itsestään selvinäkin pidetyistä asioista, kuten hengittämisestä ja kyvystä liikkua. Elämän pienet ärsytykset ja ongelmat tulee asettaa perspektiiviin ja miettiä elämän kokonaiskuvaa.

"Monesti ihmiset valittavat, kuinka kamalaa töissä on tai miten rankkaa on kuntoilla. Ole kiitollinen, että olet fyysisesti tekemään näitä asioita. Työ ja kuntoilu saattavat tuntua merkityksettömiltä asioilta, kunnes kehosi ei enää pysty tekemään kumpaakaan niistä", Butcher kirjoittaa.

Nainen kehottaa ihmisiä vaalimaan paitsi fyysistä, myös henkistä hyvinvointiaan. Itseensä keskittymisen lisäksi tärkeää on myös tehdä hyvää muille ja olla antelias. Butcher ehti oppia myös sen, että kokemukset ovat arvokkaampia kuin materia.

Nainen kritisoi kirjoituksessa sosiaalisen median ylivaltaa nykyihmisten elämässä.

"Yritä olla läsnä ja nauttia hetkistä sen sijaan että taltioit hetket kännykkäsi ruudun kautta. Elämää ei ole tarkoitettu elettäväksi ruudun kautta eikä siinä ole kyse siitä, saatko otettua täydellisen kuvan. Nauttikaa hetkessä elämisestä, hyvänen aika!" nainen kehottaa.

Butcher kehottaa ihmisiä rakastamaan läheisiään, mutta myös itseään.

"Jos jokin tekee olosi kurjaksi, sinulla on voima muuttaa asia, koski se sitten työtä tai rakkauselämää tai mitä vain. Älä pelkää muutoksia. Et tiedä, kuinka paljon sinulla on aikaa jäljellä, joten älä tuhlaa sitä olemalla onneton", nainen kirjoittaa.

Butcherin elämänohjeet ovat saaneet Facebookissa suuren yleisön, sillä päivitykseen on reagoitu jo noin 40 000 kertaa ja sitä on jaettu eteenpäin noin 30 000 kertaa. Voit lukea koko päivityksen alta tai tästä linkistä.

Lue myös: 100-vuotias paljasti tärkeimmät elämänohjeensa: "Älä ota itseäsi liian vakavasti"

Lähde: LADbible

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat