Kuva: Shutterstock

Pomot kertovat, millaisia vaatteita työnhakijoiden tulisi välttää - listalla nuorison suosima vaate

25.01.2018 14:15 - Katariina Auvinen

Työhaastattelussa kannattaa panostaa vaatevalintoihin.

Työhaastattelu voi monesti olla tiukka paikka. Mitä puen päälleni? Entäpä, jos vahingossa myöhästyn? Annanko hyvän kuvan itsestäni? Huffington Post -julkaisun haastattelemien työnantajien mukaan työhaastatteluun mennessä kannattaa totta kai kiinnittää huomiota siisteihin vaatteisiin, mutta myös kenkiin. 

Erityisesti sandaalit ovat monelle työnantajalle punainen vaate. Tämä sääntö pätee myös kesäkuumalla. 

- Miesten ei missään nimessä tulisi käyttää avonaisia kenkiä. Naisten kohdalla kysymys on monimutkaisempi, mutta työhaastatteluun ei tulisi pukea kenkiä, joita voitaisiin käyttää myös rannalla, kertoo LED-valoja valmistavan yhtiön johtaja, Brian Ricci.

(kuva: Shutterstock)

Ricci myös listaa vaatekappaleet, joita kannattaa välttää. Muun muassa mukavat ja nuorten suosimat trikoot ovat ehdottomalla kieltolistalla. 

- Joogatrikoot, tiukat ja yksinkertaiset treenitrikoot, kaikki vaatteet, missä on reikiä, vaikkakin tarkoituksenmukaisia, Ricci luettelee. 

(kuva: Shutterstock)

Covereur-muotijulkaisun päätoimittaja, Laurel Pantin laskee mukaan myös paidan vierestä pilkottavat rintaliivin olkaimet. Työhaastattelussa tulisi kiinnittää huomiota huoliteltuun ulkonäköön. 

Monet myös haluavat suihkauttaa mielihajuaan itseensä ennen haastatteluun menemistä, mutta määrän kanssa kannattaa olla tarkkana. 

Lue myös: On yksi kysymys, johon sinun ei kannata vastata työhaastattelussa

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat