Kuva: Shutterstock

Suomalaisnainen haksahti törkeään nettihuijaukseen - jo minuutissa alkoi tapahtua

06.04.2018 13:45 - Senja Rapila

Kyseessä on huijaus, missä mainostetaan "kasvorasvoja" suomalaislaulaja Anna Puun nimellä.

Voice.fi:n tavoittama suomalaisnainen kertoo, että törmäsi suomalaislaulaja "Anna Puun kasvorasvoihin" ensimmäisen kerran Facebookissa. Fanina hän innostui ja kiinnostui välittömästi tuotteesta, eikä lukenut julkaisun kommentteja.

Kasvorasvasta tarjottiin näytekappaletta ilmaiseksi, pelkästään toimituskulujen hintaan 6,90 euroa.

- Se oli pahinta kun meni lukemaan sen mainostekstin, sitten siihen haksahti ihan totaalisesti. En osannut ajatella siinä tilanteessa ollenkaan, että se olisi huijaus. Huijaussivusto käytti kuitenkin oikean rasvamerkin, Renuvalinen, tietoja myös "vahvistussähköpostissaan", jonka takia se tuntui todelliselta.

Anna Puu itse varoitti nimellään tehdystä huijauksesta omilla Instagram-sivuillaan jo helmikuun lopussa. Hän kertoo postauksessa, että asiaa tutkitaan parhaillaan. Silti huijaus pyörii vielä sosiaalisessa mediassa ja altistaa suomalaiset luottokorttihuijaukselle.

Huijarit toimivat nopeasti

Onneksi suomalaisnaiselle tuli kutkuttava tunne lukea Facebook-mainoksen kommentteja, missä lopulta varoitettiinkin sen olevan huijaus.

- Sen jälkeen kun olin jo laittanut luottokorttini tiedot sivustolle ja lähettänyt tilauksen, päädyin lukemaan Facebook-mainoksen alla olevia kommentteja. Siellä minulle vasta selvisi, että kyseessä on huijaus, hän kertoo Voice.fi:lle.

Huijarit toimivat nopeasti, muutamassa minuutissa. Suomalaisnainen pääsi todistamaan tätä "tilauksen" tekemisen jälkeen. Nainen tajusi onneksi välittömästi muuttaa nettipankin kautta luottokortille ostokiellon Suomen ulkopuolella, mutta silti kortilta oli jo lähtenyt pieniä veloituksia.

Ensimmäisenä tililtä lähti 4,95 euroa Onlineorderths.com -sivuston nimellä. Perässä veloitettiin 4,87 euroa Cscaresupport.com -sivuston nimellä.

- Siirsin välittömästi kaikki rahat toisessa pankissa olevalle tililleni, aivan varmuuden vuoksi.  Näiden toimien jälkeen tilillä ei ole onneksi tapahtunut mitään.

Jos siis sinä törmäät kyseiseen tuotteeseen sosiaalisessa mediassa, jota mainostetaan esimerkiksi Anna Puun tai muun suomalaisjulkkiksen nimellä, kannattaa tuotteeseen suhtautua varauksella.

Lue myös: Äiti järkyttyi Ikeasta ostamastaan "sinisestä" WC-istuimesta - tyttären havainto sai netin nauramaan

Lue myös: Vaarallinen kondomihaaste leviää jälleen - voi aiheuttaa tukehtumisen

Kilpailut

Uusimmat