Kuva: AOP

Lentokone laskeutui väärään maahan - kilpaileva lentoyhtiö Ryanair heitti jäätävän kuitin someen

27.03.2019 16:15 - Iiro Myllymäki

British Airwaysin lento päätyi Saksan sijaan Skotlantiin.

British Airways -yhtiöllä kävi sunnuntaina nolo moka, kun sen lentokone päätyi aivan väärään osoitteeseen. Lontoosta lähteneen lennon oli tarkoitus mennä Saksan Düsseldorfiin, mutta kone laskeutuikin noin 845 kilometrin päähän Edinburghiin Skotlantiin. BBC:n mukaan matkustajat saivat tietää virheestä vasta, kun lentokoneessa matkustajat kuulutettiin tervetulleeksi Edinburghiin. Tämän jälkeen lento ohjattiin todelliseen määränpäähänsä.

British Airways on pyytänyt tapahtunutta anteeksi tiedotteessa.

”Olemme pyytäneet anteeksi asiakkailtamme tästä häiriöstä heidän matkaansa, ja aiomme ottaa heistä jokaiseen yhteyttä henkilökohtaisesti”, yhtiö tiedotti.

British Airways oli ostanut lennon charter-sopimuksella saksalaiselta WDL Aviation -yhtiöltä. WDL selvittää tällä hetkellä yhdessä British Airwaysin kanssa, mistä virhe lentosuunnitelmassa johtui.

Tapaus on huvittanut sosiaalisessa mediassa, ja kilpaileva lentoyhtiö Ryanair on käyttänyt tilaisuuden hyväkseen antaakseen pientä kuittailua.

”Hei British Airways, meillä on lahja teille”, Ryanairin virallinen Twitter-tili kirjoittaa. Mukaan päivitykseen yhtiö on liittänyt kuvan Geography for Dummies -kirjan (Maantiedettä typeryksille) kannesta. Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Tähän twiittiin British Airways vastasi, että ”kukaan ei ole täydellinen”.

Lue myös: Matkustaja käytti lentokoneen penkkejä erikoiseen tarkoitukseen, tuomitaan netissä - "Törkeää

Lähteet: BBC, LADbible

Kilpailut

Uusimmat