Kuva: Mikko Räsänen

Salkkarit-tähti avautuu pelottelusta, jota on kohdannut vauva-arjessa - oletko syyllistynyt?

23.05.2019 08:45 - Katariina Auvinen

Joillekin ihmisille on ollut liikaa, että Jasmin Hamid on kertonut nauttineensa lapsiarjesta.

Näyttelijä Jasmin Hamid, 35, sai viime vuoden loppupuolella esikoisensa. Nainen on jakanut blogissaan ja sosiaalisessa mediassa paljon kuvia ja kuulumisiaan perhearjesta. Nyt Hamid on ottanut kantaa asiaan, joka on varmasti yllättävän monelle äidille tuttu,  nimittäin negatiivisiin kommentteihin vanhemmuudesta. 

Hamid kertoi avoimesti, että on nauttinut täysin siemauksin vauva-arjesta ja se on ollut joillekin liikaa. 

"Ei ole salaisuus että olen nauttinut vauva-arjesta aivan valtavasti! Ehkä juuri siksi särähtääkin korvaan kun pelotellaan että ”odota vaan kun puhkeaa hampaat tai tulee uhma.” Miksi perhepuhe on niin negatiivista?"

Nainen ottaa kantaa asiaan blogissaan. Hamidia tultiin pelottelemaan jo raskausaikana siitä, kuinka järisyttävä muutos ja univelka on luvassa. 

"Toki nämä negatiiviset jutut heitettiin pilke silmäkulmassa mukahauskasti vitsaillen, mutta silti kommenttien yksipuolisuus hämmästytti.

”Nauttikaa nyt kun vielä voitte” oli yleisin kommentti kun maha pystyssä törmäsimme johonkin perheelliseen puolituttuun. Enemmän kuin toivoteltiin onnea, peloteltiin univelalla ja radikaalilla elämänmuutoksella, jonka suuruutta ei voi tajuta ennen kuin vauva syntyy. ”Kannattaa nukkua varastoon” on tieteellisestäkin näkökulmasta surkea vitsi, (ei ole mahdollista). Mutta surkea läppä se on muutenkin, esikoisensa syntymää innolla odottaville vanhemmille kerrottuna. Tätä ”vitsailua” tapahtui niin paljon, että olimme puolisoni kanssa varsin ihmeissämme, että mitäköhän meillä on oikein edessä. Ja mitä näihin kommentteihin on tarkoitus vastata? Eipä sitä lapsen hankintaa enää peruuttaakaan voi.

Kun vauva syntyi, sama meininki jatkui. Kertoessani että olemme nauttineet vauva-ajasta valtavasti, emmekä ole kokeneet olevamme erityisen väsyneitä, muistettiin naureskella että ”odottakaa vaan kun tulee hampaita”. No, nyt niitä hampaita on tullut, ja kivaa tämä on edelleen!" 

Monet naisen seuraajat ovat jakaneet samankaltaisia kokemuksia sosiaalisen median puolella. 

"Ihan älytöntä se negatiivisuuden lietsonta joka asiassa." 

"Voi allekirjoitan joka sanan. Kun kysytään kuulumisia niin oletetaan, että aloitetaan päivittelemällä univelkaa. Saamme molemmat ihmetteleviä katseita, kun kerromme nauttivamme joka hetkestä." 

Kuulostaako tutulta vai oletko jopa itse syyllistynyt? 

Lue myös: Salkkarit-tähti sai esikoisensa – ”Ihana pieni poika”

Lue myös: Salkkarit-kaunotar hehkuu kauniissa raskauskuvassa - "Sinusta tulee varmasti maailman paras äiti"

Lähde: Jasmin Hamidin blogi 

Kilpailut

Uusimmat