Kuva: Shutterstock

Ihmisen hermostuneisuuden voi nähdä peukaloista - katso mitä kannattaa tarkkailla

08.09.2019 12:15 - Reija Saarinen

Sami Sallisen mukaan peukaloiden asennosta voi päätellä erilaisia tuntemuksia.

Kehonkielen asiantuntija, Kehokoodi-kirjan kirjoittanut Sami Sallinen kävi Radio SuomiRockin Rea Tallgrenin haastattelussa ja paljasti samalla, että yllättävää kyllä, myös peukaloa tarkkailemalla voi saa selville ihmisen mielentilasta paljon. 

Sallisen mukaan esimerkiksi huolestuneen ihmisen tunnistaa siitä, mihin päin hänen peukalonsa osoittavat.

- Huolestunut ihminen valuu alaspäin. Suupielet pyrkivät alaspäin ja keho painuu alas. Palavereissa saatan katsoa ihmisten käsiä. Kun keskustelu menee hyvin, niin peukalot osoittavat ylöspäin. Kun menee huonommin, peukalot sukeltavat piiloon, Sallinen kertoo.

Sallisen mukaan jalat kuitenkin paljastavat vielä käsiäkin enemmän. 

- Kun ihminen on onnellinen tai iloinen, niin keho suuntaa automaattisesti ylöspäin. Hymyillään tai peukalot nousee ylöspäin. Esimerkiksi vastarakastuneen varpaat nousee ylöspäin, Sallinen naurahtaa. 

Yksi merkki hermostuneisuudesta saattaa olla korvan hiplaaminen. Siihen Sallisen mukaan "syyllistyvät" useimmiten naiset. 

- Korvanlehden hinkkaaminen on yleensä rauhoittava ele, joka voi kertoa myös hermostuneisuudesta. Se peitetään naisilla usein korvakorujen korjaamiseen, hän kertoo.

Sallisen mukaan myös kosketuksilla on syvempiä merkityksiä. Se miten ihminen kertoo toista, kertoo paljon. 

- Suomalaiset on tunnettuja siitä, että pidetään iso etäisyys muihin. Kosketuksella pystyy kuitenkin luomaan luottamuksen ilmapiirin, kunhan se on oikeanlainen.

- Fakta on se, että ihminen haluaa koskettaa ja tulla kosketetuksi. Kun sitä käyttää oikein, sillä voi olla suuri merkitys. Kosketus voi kuitenkin olla myös valtaa osoittavaa, esimerkiksi olkapäälle taputtelua, kuten Donald Trump tekee, Sallinen toteaa.

Kuuntele Radio SuomiRockin keskipäivää arkisin 11-14.

Voice.fi, Radio SuomiRock, Radio Nova, Kiss sekä Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Mistä tunnistaa feikkihymyn? Suomalainen kehonkielen asiantuntija kertoo

Kilpailut

Uusimmat