Kuva: Shutterstock

Huutaminen kielletty vuoristoradoissa - huvipuistot avaavat ovensa Kaliforniassa tiukoin säännöin

18.03.2021 18:15 - Iiro Myllymäki

Huvipuistolaitteissa toivotaan vältettävän huutamista ja kirkumista, jotta koronaviruksen leviämistä ehkäistään.

Kaliforniassa Yhdysvalloissa huvipuistot voivat avata ovensa huhtikuun alusta lähtien vuoden mittaisen sulun jälkeen. Huvipuistoelämyksestä tulee koronaviruksen takia kuitenkin tavallisesta poikkeava, sillä huvipuistoissa tulee noudattaa turvallisuusohjeita, joilla viruksen leviämistä pyritään estämään.

Muun muassa People-lehti uutisoi, että paikallisia huvipuistoja edustava The California Attractions and Parks Association ohjeistaa, että huvipuistokävijöiden tulee välttää laulamista, huutamista, voimakasta hengittämistä ja äänen korottamista. Näin ollen huvipuistolaitteissakaan ei ole sääntöjen mukaan soveliasta huutaa tai kirkua.

Huvipuistoissa otetaan käyttöön myös tavallisesta poikkeavia istumisjärjestelyjä laitteissa, ja kasvomaskin käyttöä vaaditaan muulloin kuin syödessä ja juodessa.

Kaliforniassa on lukuisia suuria huvipuistoja, kuten Disneyland ja Universal Studios Hollywood. Riippuen kunkin Kalifornian piirikunnan koronavirustilanteesta huvipuistot voivat ottaa sisään 15 tai 25 prosenttia normaalista kapasiteetista.

Aiemmin vastaavanlaista hiljaista huvipuistoelämystä on toivottu esimerkiksi Japanissa Fuji-Q Highland -huvipuistossa, joka avattiin tauon jälkeen kesällä 2020. Tokion ulkopuolella sijaitseva huvipuisto sai tuolloin maailmanlaajuista huomiota toivomalla, että kävijät ”kiljuisivat sydämessään” eivätkä ääneen.

Lue myös: Walt Disney World -teemapuistossa outo koronakäytäntö: Kasvomaskeja photoshopattiin laitekävijöille

Lue myös: Netti kauhisteli hurjaakin hurjempaa huvipuistolaitetta - sitten totuus selvisi

Lähteet: People, The California Attractions and Parks Association

Kilpailut

Uusimmat