Kuva: AOP

Kuinka saada ihminen vastaamaan "kyllä" mihin tahansa kysymykseen - FBI:n käyttämä tekniikka auttaa

22.04.2021 16:45 - Roy Kokkonen

FBI:n käyttämä neuvottelutekniikka leviää sosiaalisessa mediassa.

TikTok tunnetaan hauskoista videoista, tansseista ja haasteista, mutta moni käyttäjä jakaa palvelussa myös käytännöllisiä niksejä ja neuvoja. Eräs käyttäjä kertoi esimerkiksi, kuinka pussilakanan saa vaihdettua sekunneissa. Suurta suosiota on saanut myös vinkki, jonka avulla hiukset saa kiinni ilman hiuslenkkiä vain viidessä sekunnissa.

TikTok-käyttäjä David Rooneyn kertoma neuvo auttaa neuvotteluissa tai jopa ihan arkisissa keskusteluissa. Miehen suurta suosiota saaneella videolla hän kertoo Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI:n neuvottelijoiden käyttämän tekniikan, jonka avulla toinen osapuoli saadaan vastaamaan todennäköisesti "kyllä" mihin tahansa kysymykseen.

Alkuperäisen vinkin takana on FBI:n entinen panttivankineuvottelija Chris Voss, joka on kirjoittanut neuvottelutekniikoita esittelevän kirjan Never Split the Difference: Negotiating As If Your Life Depended On It.

– Kun ihminen saadaan vastaamaan kolme kertaa "kyllä" ennen varsinaisen kysymyksen esittämistä, todennäköisyys myöntävään vastaukseen kasvaa, Rooney sanoo videolla.

Hän käyttää esimerkkinä tilannetta, jossa toista ihmistä kysytään syömään hampurilaisravintolaan.

– Kysy, oletko nälkäinen, pidätkö hampurilaisista ja haluatko syömään. Kyllä.

– Kysy sitten: Haluatko lähteä McDonald'siin? Ihminen vastaa todennäköisemmin kyllä, koska olet pohjustanut häntä myönteisiin vastauksiin edellisillä kysymyksillä, Rooney selittää.

Lue myös: Vaihda pussilakana sekunneissa - somessa kiertävä niksi on kokeilemisen arvoinen

Lue myös: Hiukset kiinni viidessä sekunnissa ilman hiuslenkkiä - niksi, joka sekoitti somen

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat