Kuva: Shutterstock

Fintraffic ennustaa, mihin aikaan osuu juhannusliikenteen pahin ruuhkapiikki

21.06.2022 11:15 - Minttu Tikkanen

Ruuhkassakin kannattaa pitää pää kylmänä.

Juhannuksena kaupungit hiljenevät, kun jokainen tuntuu suuntaavan mökkimaisemiin tai maaseudulle nauttimaan keskikesän juhlasta. Mökille ryntäyksestä syntyykin poikkeuksetta joka vuosi pienempiä tai suurempia liikenneruuhkia.

Fintraffic arvioi tiedotteessaan, että menoliikenteen suurin ruuhkapiikki ajoittuu torstaille. Vilkkaimmillaan torstain liikenne on ainakin aikavälillä 12-19. Paluulikenteen ruhkapiikkikään ei yllätä, se osuu sunnuntaille ja jatkuu aamupäivästä aina iltaan asti, Etelä-Suomessa jopa klo 20-22 saakka.

Fintraffic muistutttaa tiedotteessaan myös, että liikenteen ollessa vilkasta korostuu myös turvavälien tärkeys.

- Kun pidät kunnon turvaväliä, näet mitä edessäsi tapahtuu ja voit rauhassa ennakoida tilanteita, kertoo Liikenneturvan aluepäällikkö Rainer Kinisjärvi tiedotteessa.

Ruuhkaan kannattaa varautua myös pitkillä hermoilla ja riittävän levänneenä. Rattiin ei myöskään pidä lähteä, jos on jo aloittanut juhannusjuhlinnan korkkaamalla jotakin alkoholillista. Poliisi valvoo juhannusliikennettä sekä kuskien ajokuntoa ja muistuttaa myös, että yksi muistisääntö on ruuhkassa kullanarvoinen.

- Ruuhkassa ei voita ohittamalla mitään, mutta voi sitä vastoin aiheuttaa vakavia tilanteita ja pahimmillaan myös pahoja kolareita, neuvoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen.

Lue myös: Ailahteleva itikkamagneetti vai rähisevä nudisti? Selvitä hauska juhannusnimesi

Lue myös: Juhannuskokkoja on poltettu jo satojen vuosien ajan - miksi mökkirannat roihuavat juhannusyönä?

Lähde: Fintraffic

Kilpailut

Uusimmat