Kuva: Shutterstock

IS: Miltei 2000 henkilön luottokorttinumerot ovat paljastuneet - tarkista helposti, koskeeko asia sinua

16.08.2022 17:15 - Minttu Tikkanen

Paljastumisen seurauksena kortit suljetaan, ja niiden tilalle lähetetään uudet.

Ilta-Sanomat uutisoi, että melkein 2000 OP-pankin asiakkaan luottokorttinumerot ovat paljastuneet. Ilta-Sanomien haastattelussa  OP:n korttiliiketoiminnasta vastaava johtaja Teemu Korte kuitenkin kertoo, ettei kyseessä ole tietovuoto, vaan tietokoneistetusti tehty yritys selvittää luottokorttien numeroita. 

Artikkelissa kerrotaan, että OP:n yhdistelmäkorttiasiakkaisiin on kohdistunut luvattomia veloituksia. OP alkoi kuitenkin estää niitä nopeasti ja koko veloittaja, Ruums Technologies on nyt estetty kokonaan. Tapahtumien seurauksena OP sulkee peräti 1814 korttia ja lähettää asiakkaille uudet. 

Ilta-Sanomien mukaan uutta korttia voi odottaa 2-3 viikon kuluessa. Vanha kortti toimii normaalisti sulkemiseensa saakka.

Oman kortin kohtalon voi tarkistaa helposti

Oman korttinsa kohtalon voi tarkistaa helposti luottokorttitapahtumista. Jos tapahtumista löytyy yhden euron veloitus Ruums Technologiesilta, menee kortti vaihtoon.

Ilta-Sanomille Korte kertoo, että euron veloitus on huijaavalle taholle ikään kuin testi siitä, menevätkö veloitukset läpi. Euroa voisi siis seurata suurempia tai toistuvia veloituksia, jos tilannetta ei olisi saatu hyvissä ajoin hallintaan.

- Pienillä summilla kokeillaan, meneekö tapahtuma läpi. Jos se menee, aletaan tehdä suurempia veloituksia tai toistuvaissuorituksia. Nyt emme ole havainneet yhtään isompaa tapahtumaa, Korte selittää.

Lue myös: Huijausviesteissä on nyt uusi trendi, johon on helppo retkahtaa - Poliisi kertoo, mitä on syytä varoa

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat