Kuva: AOP

MTV: Autoilijan lusmuilu yhdestä asiasta saattaa juuri nyt olla erityisen vaarallista liikenteessä

08.12.2022 21:15 - Minttu Tikkanen

Moni tekee vain välttämättömimmän, mutta aina se ei ole tarpeeksi.

Talvisäällä liikenteessä on aina oltava aivan erityisen valppaana. Muihin tiellä liikkujiin autoilija ei voi vaikuttaa, mutta omaan toimintaansa kyllä.

MTV:n artikkelissa muistutetaan, että väärässä paikassa ei talvella kannata lusmuilla. Lumen putsaaminen auton katolta on nimittäin tärkeämpää kuin autoilija välttämättä heti tajuaisikaan ajatella.

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo MTV:n haastattelussa, että tuulilasi tulee kyllä automaattisesti pyyhittyä lumesta, mutta monen panos jää siihen ja katon putsaamisesta luistetaan. Se voi olla vaarallista siksi, että kiihdyttäessä tai jarruttaessa lumi voi valahtaa katolta joko etu- tai takalasin päälle peittäen vaarallisesti ajajan näkyvyyden. Lisäksi lunta voi lentää katolta muidenkin autoilijoiden päälle.

"Lasien lisäksi muiden pintojen puhdistaminen taas on edellytys sille, ettei lunta tai jäätä lennä toisten tienkäyttäjien päälle", Vesalainen kommentoi.

Myös valojen päältä on syytä muistaa pyyhkiä, jotta näet itse ajaa, mutta myös näkyäkseni muille tiellä.

"Myös kaikki valot ja vilkut on saatava kokonaisuudessaan näkyviin paitsi oman näkemisen – myös näkymisen takaamiseksi", Vesalainen jatkaa.

Lue myös: MTV: Liukkailla ajokeleillä kahden T:n taktiikka voi pelastaa henkesi - muistathan tämän?

Lue myös: Tarkkana liikenteessä - Forecan mukaan itsenäisyyspäivä tuo mukanaan sakeita lumisateita

Lue myös: Joka neljäs autoilija tekee vilkun käytössä yleisen virheen - myös pyöräilijöillä paljon petrattavaa

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat