Kuva: Shutterstock

Miltä kuulostaisi sähköauton lainaaminen kirjastokortilla? Pian se voi olla mahdollista

08.05.2023 10:15 - Minttu Tikkanen

Kokeilulla halutaan tukea tasa-arvoa ja kierotaloutta.

Turussa tehdään tiettävästi maailmanhistoriaa, sillä kaupunki on ensimmäinen maailmassa, joka tuo sähköauton lainattavaksi tavallisella kirjastokortilla.

Kyseessä on tänään alkava kokeilu, joka kestää 28. toukokuuta saakka. Kokeilun aikana kuka tahansa Turun kaupunginkirjaston kirjastokortillinen sekä ajokortillinen saa lainata sähköautoa Turun kirjastosta.

Siinä missä kirjastot ovat aina tukeneet tasa-arvoa mahdollistamalla kirjallisuuden kuulumisen kaikille tulotasosta riippumatta, halutaan kirjastopalveluissa nyt laajentaa saavutettavuutta myös muille osa-alueille.

- Teknologinen tasa-arvo on meille tärkeä arvo. Haluamme jakaa tietoa uudenlaisista vaihtoehdoista ja innovaatioista sekä mahdollistaa erilaisia tapahtumia, kertoo Turun kaupungin tiedotteessa kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula Turun kaupunginkirjastosta.

Sähköauto puolestaan sopii kirjaston teemoihin pyrkiä tuottamaan palveluita kierotalouden ja kestävän kehtiyksen puitteissa.

Sähköauton voi lainata Turun kaupunginkirjastolta Varaamon kautta. Toistaiseksi ei ole tiedotettu, jatkuuko käytäntö kokeilun jälkeen tai lähtevätkö muutkin kaupungit myöhemmin kokeilemaan vastaavaa.

Lue myös: Jatkossa pantin saa myös sipsipusseista, ketsuppipulloista ja monista muista - katso lista

Lue myös: Älä heitä rikkinäistä kodinkonetta roskiin - moni ei tiedä, minne laitteet voi helposti kierrättää

Lue myös: MTV: Muovia ei osata kierrättää oikein - asiantuntija kertoo yleisen virheen

Kilpailut

Uusimmat