Kuva: AOP

Miksi poliisiauton takatilassa ei ole turvavöitä? Helsingin poliisi vastaa videolla

21.11.2023 08:15 - Rebekka Silvennoinen

Helsingin poliisin videolla näkyy, miltä poliisiauton takatilassa näyttää.

Poliisiautojen takatilan turvavöiden puutteesta on ollut keskustelua vuosien mittaan. Jos turvavyöt ovat pakollinen varuste monissa autoissa, miksi asiakkaiden kuljettamista varten tarkoitetussa takatilassa niitä ei sitten ole? 

– Sitä on aikanaan ollut puhetta siitä, että pitäisikö poliisiautossa olla turvavöitä, mutta on koettu, että asiakkaalle on turvallisempaa ilman niitä, Helsingin poliisi kertoo TikTok-videollaan.

– Poliisi joutuu välillä kuljettamaan erilaisia ihmisiä, jotka saattavat olla sekavia tai muuten sellaisessa mielentilassa, että turvavöistä saattaa olla enemmän vaaraa kuin liikenteestä. 

Jos asiakkaalla olisi esimerkiksi käsiraudat, olisi turvavöiden käyttäminen haasteellista. 

Poliisi myös lisää videolla, että asiakkaan ollessa poliisin hallussa, valvotaan häntä koko ajan. Joko olemalla takatilassa fyysisesti, kameran kautta tai välisenässä olevan aukon kautta. 

Poliisiautossa kuljetettavat asiakkaat eivät aina ole ihmisiä. Uutisoimme aikaisemmin raumalaisesta pöllöstä, joka joutui kuljetetuksi poliisiautolla putkaan

@poliisi.suomi

Vastaa käyttäjälle @random4222 Lisäksi poliisiauton takatila on suunniteltu mahdollisimman turvalliseksi esimerkiksi teräviä kulmia pyöristämällä #poliisi

♬ alkuperäinen ääni - Poliisi

Jos video ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Helsingin poliisi esitteli uudet "hurjat" kokelaansa - sulattivat ihmisten sydämet täysin

Lue myös: Poliisi paljasti Helsingissä varastettujen polkupyörien kätkön - julkaisi listan löydetyistä pyöristä

Lue myös: Pöllölle tuli putkareissu Raumalla - tilanteesta ei selvitty ilman vastarintaa

Kilpailut

Uusimmat