Kuva: Shutterstock

Kannattaako oman asunnon Airbnb-vuokraaminen? Selvitys paljastaa, mitä sillä Suomessa tienattiin

10.01.2024 08:15 - Minttu Tikkanen

Vilkkaimmin Airbnb-asunnot täyttyivät Helsingissä.

Perinteisen asuntosijoittamisen rinnalla on kovaa vauhtia yleistynyt myös esimerkiksi Airbnb-vuokraussivuston kautta tulojen hankkiminen. Moni asunnon omistaja listaakin nyt asuntonsa esimerkiksi Airbnb-sivustolle lyhytaikaisia vuokralaisia tai majoittujia etsiessään ja toivoo tahkoavansa paremman tuoton kuin perinteisillä vuokramarkkinoilla. 

Lainavertailuyritys Etua teetti selvityksen, jossa tarkasteltiin, kuinka paljon todella kannattaa odottaa tekevänsä tulosta vuokraamalla asuntoa Airbnb:n tai vastaavan sovelluksen Vrbo:n kautta Uudellamaalla.

Vuokrausaste asunnoissa oli keskimäärin 43,4 prosenttia. Helsingissä majoitus kävi kuitenkin vilkkaampana, sillä pääkaupungissa varausaste oli peräti 61 prosenttia. Siellä päivähinta asunnolle oli keskimäärin 105 euroa. Helsingissä kohteita myös on selvästi eniten, peräti 4000, kun taas pienimmällä paikoilla kohteita voi olla vain joitakin kymmeniä. Helsingissä mediaanivuosituotto asunnosta kipusi 23 000 euroon.

Uusimaa on kuitenkin iso alue, eikä kaikkialla ylletty samanlaisiin tuottoihin kuin Helsingissä. Halvimmalla vertailussa asuntoja sai vuokrattua Keravalla, missä päivähinta oli keskimäärin 65 euroa, mikä tarkoitti vain noin 9 000 euron vuosituottoa. Pienemmissä kunnissa varausaste jäi helposti vain puoleen pääkaupungista.

Vaikka Helsingissä kohteita oli selvästi eniten, pyydettiin muualla Uusimaalla kuitenkin jopa pääkaupunkiakin kovempia hintoja. Ilmiötä saattaa selittää esimerkiksi isompien talojen tai loma-asuntojen vuokraus Uusimaalta. Esimerkiksi Kirkkonummella asunnon päiväkohtainen hinta nousi keskimäärin jopa 196 euroon ja mediaanivuosituotto 34 000 euroon.

Omistajien mediaanivuosituotto Uudellamaalla lyhytaikaisesti vuokratusta asunnosta oli noin 23 000 euroa. 

Lue myös: Mitä loppusiivoukseen kuuluu? Kattava lista muuttajan avuksi

Lue myös: Muutto tulossa? 10 asiaa, jotka muuttajan kannattaa laittaa muistilistalle

Lähde: Etua.fi

Kilpailut

Uusimmat