Kuva: AOP

Ratavaurio vahingoitti laajasti VR:n kalustoa - tänään ajetaan noin puolet kaukojunista

14.02.2024 10:15 - Reija Saarinen

VR perui tiistailta kaikki kaukojunat turvallisuussyistä.

VR perui turvallisuussyistä kaukoliikenteen junat koko Suomesta tiistailta. Syyksi VR kertoi ratavauriot, jotka olivat aiheuttaneet lovia veturien ja vaunujen pyöriin. Vaurio paikannettiin Lahden ja Kouvolan väliselle rataosuudelle ja se on nyt korjattu. 

Vaurio on kuitenkin vahingoittanut laajasti VR:n kalustoa. VR:n kalustosta jopa 70 prosenttia on kulkenut vaurioituneella radalla. Liikennettä käynnistellään uudelleen sitä mukaa, kun kaluston tarkastukset on saatu tehtyä. 

Tänään keskiviikkona ajetaankin noin puolet normaalista liikenteestä. Yöjunat ja kiskobussit ajetaan normaalisti. Junista osa perutaan, osa korvataan linja-autoilla. 

- Pahoittelemme tilanteesta matkustajille aiheutunutta haittaa – kyse on nyt ollut liikenneturvallisuudesta.  Teemme kaikkemme, jotta junakalustomme saadaan viipymättä tarkastettua ja liikenneturvallisuus varmistettua. Lisäämme vuoroja sitä mukaa kun junakalustoa vapautuu liikennöintitarkastuksesta – ja arvioimme, että lähiliikenne saadaan normalisoitua torstain aikana ja tähtäämme siihen, että perjantain hiihtolomaliikenne sujuu mahdollisimman normaalisti, sanoo Piia Tyynilä, VR:n kaukoliikennejohtaja.

Matkustajia kehotetaan tarkistamaan junien tilanne junaliikenne.nyt-sivustolta, siellä ohjataan seuraaviin tarjolla oleviin lähtöihin tai busseihin, joihin käy alkuperäinen matkalippu. 

Lue myös: VR asentaa tärkeän lisän kaikkiin kaukojuniin

Kilpailut

Uusimmat