Kuva: SHUTTERSTOCK

Ilahduttavia uutisia Intian lumileopardeista, kertoo WWF Suomi

15.02.2024 16:15 - Rebekka Silvennoinen

Vuoristossa elävien kissapetojen määrää selvitettiin maassa ensimmäistä kertaa.

WWF Suomi uutisoi viime syksynä Bhutanin lumileopardikannan kasvaneen arvion mukaan vuodesta 2016 lähes 40 prosenttia. Himalajalla sijaitsevasta Bhutanissa arvioidaan elävän yhteensä 134 lumileopardia. 

Nyt WWF Suomi on julkaissut uutta tietoa Intian lumileopardeista. Intian ensimmäisen maanlaajuisen lumileopardikartoituksen tulokset ovat rohkaisevia, sillä maassa arvioidaan tällä hetkellä elävän 718 lumileopardia. 

Kolme vuotta kestäneen selvitystyön aikana kartoitettaville alueille asennettiin yli 2000 riistakameraa. Näistä kameroista tutkijat saivat läpikäytäväksi yli kaksi miljoonaa kuvaa, joista lumileopardiyksilöt tunnistettiin turkkien yksilöllisten täplien perusteella.

Lumileopardit ovat uhanalaisia ja niiden määrän arvioidaan olevan laskussa. Koko maailmassa niitä elää arviolta vain 4 000–6 600 yksilöä. Lumileopardin suurimpia uhkia ovat elinymäristöjen väheneminen, ilmastonmuutos sekä salametsästys ja petoviha.

Korkealla vuoristossa elävistä lumileopardeista on edelleen hyvin vähän tietoa. Niistä 12 maasta, joiden alueella lumileopardeja elää, vain Bhutan, Mongolia ja nyt Intia ovat kartoittaneet niiden määrää ja elinalueita maanlaajuisesti. 

– Tieto lumileopardien määrästä ja elinalueista on todella tärkeää, jotta suojelutoimenpiteitä voidaan kohdentaa mahdollisimman tehokkaasti, kertoo WWF:n suojeluasiantuntija Tanja Pirinen tiedotteessa. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Ilouutinen! Korkeasaaren kadonnut Pedro on löytynyt - 1,5 metrinen boa oli karkuteillä puoli vuotta

Lue myös: Korkeasaaren karhut havahtuivat hereille uniltaan - miksi karhut ylipäätään nukkuvat talviunta?

Lue myös: Korkeasaaren tiikerit pääsee nyt näkemään uudesta perspektiivistä - vaatii uudenlaista valppautta katsojilta

Lähde: WWF Suomi

Kilpailut

Uusimmat