Kuva: Koivuniemen Herran farmi

Merikarvialla järjestetään kesällä MM-kisat, joissa tuomaristo arvioi käpyjä ja tikkuja

28.02.2024 19:15 - Rebekka Silvennoinen

Samalla järjestetään maailman ensimmäinen käpylehmä huutokauppa, jossa myynnissä myös Robin Packalenin käpylehmä.

Käpylehmät ovat itsetehty perinnelelu kävyistä ja tikuista. Käpylehmiä on askarreltu leikkeihin ainakin 1800- ja 1900-luvuilla. 

Nyt perinnelelut saavat omat MM-kisat jo toista kertaa. Edellisen kerran käpylehmät kisasivat vuonna 2011. 

Käpylehmien MM-kisat järjestetään Merikarvialla kesäkuun 8. päivänä Koivunuemen Herran farmilla pidettävissä kisoissa. Sarjat ovat: kouluikäiset, perhesarja sekä yhdistysten ja yritysten kutsukisa. Kisaajat arvotaan ilmoittautuneiden joukosta. Ilmoittautuminen aukeaa huhtikuussa.

Käpylehmät valmistetaan paikan päällä luonnonmateriaaleista, jotka annetaan kilpailijoille kilpailun aluksi. Käpylehmät nimetään ja esitellään ns. kehässä "cow walkilla". Esittelyn voi tehdä joku muukin kuin itse tekijä. Tekoaika lehmänkellosta lehmänkelloon.

Tuomaristo koostuu taidetta ja aihetta tuntevasta raadista. He edustavat taiteen- ja lastenkulttuurin verkostoja ja maidontuottajia. Tuomariston puheenjohtajana toimii kuvanveistäjä Veijo Setälä. Tuomaristossa ovat lisäksi myös kirjailija Aino Havukainen ja kuvittaja Sami Toivonen, jotka ovat suunnitelleet tapahtumalle oman Tatu ja Patu -tunnuksen.

– Tuomaristo arvioi käpylehmien tasapainoisuutta, innovatiivisuutta, esittelyä ja hahmon kehittelyä, kertoo Koivuniemen Herran matkailutilalta landeiluttaja Sirkka-Liisa ”Sirkkis” Koivuniemi tiedotteessa.

Ilmaistapahtuman yhteydessä järjestetään myös maailman ensimmäinen käpylehmien huutokauppa, jossa kerätään varoja UNICEF-toimintaan. Huutakaupassa kaupataan myös Robin Packalenin käpylehmä. Muita käpylehmien nimekkäitä tekijöitä julkistetaan keväällä. 

(kuva: Miia Leivo )

Lue myös: Vantaan Sanomat: Taloyhtiö valitti Käärijä-muraalista hallinto-oikeuteen

Lue myös: Saitko haasteen oikeuteen sähköpostitse? Merkit, joista tunnistat sen huijaukseksi

Kilpailut

Uusimmat